Europa

articolul anterior articolul urmator

Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează rapelul vaccinului împotriva COVID-19 al Moderna

3
28 Sep 2021 08:36:50
Autor: News.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat luni că evaluează dacă rapelul vaccinului împotriva Covid-19 al Moderna poate fi administrat la cel puţin şase luni după a doua doză a vaccinului, persoanelor cu vârste de cel puţin 12 ani, transmite Reuters.

Evaluarea are loc la o săptămână după ce EMA a anunţat că vrea să decidă până la începutul lunii octombrie dacă să aprobe un rapel al vaccinului dezvoltat de Pfizer-BioNTech.
 
În timp ce autorităţile europene trebuie încă să aprobe rapelurile vaccinurilor pentru Covid-19, spre deosebire de autorităţile de reglementare din Statele Unite, creşterea numărului de cazuri le-ar putea determina să ia măsuri de precauţie suplimentare.
 
”Chiar dacă EMA şi ECDC (Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor) nu consideră că există o nevoie urgentă pentru administrarea rapelurilor la nivelul populaţiei generale, EMA evaluează cererea actuală pentru a se asigura că sunt disponibile dovezi care să susţină necesitatea altor doze”, a anunţat autoritatea de reglementare.
 
Cererea pentru vaccinul Moderna, numit Spikevax, a fost depusă de compania americană şi include rezultatele unui studiu care este în desfăşurare.
 
Multe ţări europene au decis să administreze doze rapel, chiar dacă există riscuri legale mai mari, întrucât acestea nu sunt aprobate de EMA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ţepeş
28.09.2021, 14:31:29

"Multe ţări europene au decis să administreze doze rapel, chiar dacă există riscuri legale mai mari, întrucât acestea nu sunt aprobate de EMA." "Riscuri legale mai mari"? Pentru cine?

-11 (13 voturi)
Thanatos son of Nyx
29.09.2021, 08:27:08

ştiu că e întrebare retorică, dar răspunsul este: pentru vaccinaţi desigur, ce riscuri să fie pentru producători care încasează miliarde (PS: Într-un an problematic - 2020 - pentru majoritatea companiilor, un grup mic a strălucit... companile farmaceutice.. hi hi !) https://www.digi24.ro/stiri/economie/companii/financial-times-topul-celor-mai-profitabile-100-de-companii-din-lume-care-au-prosperat-in-timpul-pandemiei-1325645 Şi în 2021 tot la fel e

-37 (41 voturi)
Thanatos son of Nyx
29.09.2021, 08:28:18

semnezi îţi dai acordu' pe eventualele (sigure sic!) reacţii adverse, cine urmează să aibă probleme legale... cine a semnat ...

-37 (41 voturi)
Modifică Setările