Europa

articolul anterior articolul urmator

Alegeri legislative anticipate în Ucraina. Ucrainenii, chemaţi la urne să aducă oameni noi în politică

7
21 Jul 2019 08:28:39
Autor: Viorica Marin
Ucrainenii ăşi aleg duminică deputaţii
Ucrainenii ăşi aleg duminică deputaţii

7 Comentarii

DoaroOpinie!
21.07.2019, 09:01:38

Formarea unui guvern competent necesita oameni competenti si cu experienta in guvernare. Una dintre motivele dezastrului economic in tarile estice a fost tocmai inlocuirea unor economisti cu oameni fara experienta. Totusi sper sa reuseasca, un colaps economic ar duce la disparitia acestui partid. In Donbass trebuie sa negocieze direct cu separatistii. Nici formatul Normandia, nici alte formate cu jucatori externi nu va rezolva problema din estul Ucrainei. Nu cred ca are alta solutie decit federalizarea Ucrainei!

Maleficio Decenu
21.07.2019, 09:56:09

Care ucraineni?Ruteni poate,combinați cu ruși,polonej,unguri,maghiari,rușialbi,evrei,găgăuzi,huțuli, moldoveni și români. Ăsta nu-i popor mai curând o tochitură cu iz slavon,nu au nici măcar istorie comună fiind tot reuniți,despărțiți de vâltorile istoriei,cu suprafețe făcute cadou,ciupind și de la România Mare. Vor să impună de sus în jos societatea și limba rutenă,ca popoarele adiacente să fie asimilate căt mai repede.În 2 generații putem să ne luăm adio de la Ținutul Herței și Bucovina or să moară românii de acolo ca popor pe capete.Bine e că avem cel puțin gazele ”românești” câștigate la Haga.

+1 (1 vot)
DoaroOpinie!
21.07.2019, 11:05:36

Dece nu, Ai dreptate, este trist ce se intimpla in Ucraina cu desfiintarea scolilor romanesti, dar este si mai trist ca in ultimii 25-30 de ani Romania nu a facut nimic pentru compatriotii nostri din Ucraina si chiar si fata de moldovenii de peste Prut parca am facut mai mul rau decit bine! In ceea ce priveste ucrainenii, .... Am citit undeva un studiu genetic in tarile europene! Mai nicio tara nu are in gene mai mult de 30-35% din natia careia ii apartin! Sintem toti niste corcituri! In schimb consider ca modificarea granitelor in Europa este acceptabila doar prin vot direct si chiar si aceasta varianta este discutabila si periculoasa! Succes ex-Cehoslovachia si partial ex-URSS! Mi-ar fi placut daca moldovenii decideau sa se uneasca cu Romania, dar am rezerve la autonomia secuilor! Toti sintem subiectivi! Dar daca nu exista o mare majoritate pentru redesenarea frontierelor, in final rezultatul este ceea ce s-a intimplat in ex-Yugo si ceea ce se intimpla in Ucraina! La fel, sa nu uitam nici Irlanda de Nord!

Lucifer
21.07.2019, 10:24:41

Îmi vine să râd de sintagma "oameni noi în politică"! Mai ştiu eu nişte cazuri de unii care se chinuie de vreo 30 de ani să aducă "oameni noi în politică". Problema este că, după ce ajung la putere, TOŢI oamenii politici, vechi sau noi, se comportă la fel! În Ucraina lucrurile sunt şi mai ridicole cu comediantul ăla care cică e preşedintele ţării. Ei, vor veni oameni noi, şi ce? Va pogorî Duhul Sfânt în Ucraina şi va curge lapte şi miere pentru tot poporul? Sau se va speria Putin şi va pleca din Crimeea, din Est şi de la Marea Azov? Haida-de! Vor curge multe lacrimi până ce Ucraina ca stat va deveni o ţară modernă şi democratică. Dacă mai apucă....

+2 (2 voturi)
Amicus Plato...
21.07.2019, 10:45:59

Partidul Golos este condus de Sviatoslav Vacarciuc. Adică cuvântul "văcar" cu sufuxul crainean "ciuc" adăugat de autoritățile ucrainiene când i-au făcut actele. E originar din Transcarpatia, regiunea unde se află și jumatate din Maramureșul istoric.

+2 (2 voturi)