Europa

articolul anterior articolul urmator

Alegeri legislative în Marea Britanie - Conservatorii lui Boris Johnson câştigă detaşat, conform exit-poll-urilor

29
13 Dec 2019 00:26:23
Autor: News.ro
FOTO Guliver / Getty Images
FOTO Guliver / Getty Images

Conservatorii obţin 368 de locuri în Parlament, o majoritate confortabilă, în urma alegerilor legislative din Marea Britanie,  conform exit-poll-urilor, ceea ce îi oferă lui Boris Johnson condiţii pentru a-şi îndeplini promisiunea de a scoate Regatul Unit din UE până la 31 ianuarie 2020. Laburiştii vor avea în urma scrutinului 191 de mandate.

Separatiştii din cadrul Partidului Naţional Scoţian vor avea 55 de mandate, iar Liberal Democraţii 13.

Numărarea voturilor începe imediat după ora 22:00, când s-au închis urnele, iar majoritatea rezultatelor vor fi anunţate în primele ore ale dimineţii de vineri.

„Mulţumesc tuturor celor din măreaţa noastră ţară care au votat, care s-au oferit voluntari, care au fost candidaţi. Trăim în cea mai mare democraţie din lume”, a scris Johnson pe Facebook imediat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Conform BBC, este cea mai mare victorie de Conservatorilor din 1987 şi cel mai slab rezultat al Laburiştilor din 1935, aceştia urmând să piardă 71 de locuri în Parlament.

Citeşte şi:

Jeremy Corbyn afirmă că la următoarele alegeri nu se va mai afla la conducerea Partidului Laburist
 
Boris Johnson, după ce exit-poll-urile au indicat victoria conservatorilor în alegerile legislative: Trăim în cea mai mare democraţie din lume

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Mocanu Remus Octavian
13.12.2019, 01:11:52

Extrem de bucuros de rezultat ... Inseamna cateva lucruri esentiale: mai putine locuri pentru comunistii din partidul laburist, ptr gastile de poponari, negri si femei isterice care fac acest partid. Mai putina influenta ptr partiul care sustine cauza imigrantilor ilegali si minoritatilor. Si in acelasti timp rezultatul inseamna un brexit clar si rapid. Asta inseamna ca RUMBIN va saraci drastic in urmatorii ani: analizele guvernului si organizatiilor independente de cercetari economice zic ca iesirea din UE inseamna o gaura de 1,8% in valoarea anuala a PIB, in timp ce toate tratatele de comert liber pe care le preconizeaza conservatorii vor putea compensa doar 0,4%. O tara care si inainte se afla in impas economic, nereusind sa ridice productivitatea muncii, si suferind de procentul cel mai ridicat in marile economii din Occident de saracie cu loc de munca, va fi acum grevata si de tarife si piedici in comertul ei cu cel mai mare partener comercial. O buna reteta de radicalizare, si cum radicalizarea intr-o tara sanatoasa la cap precum RUMBIN nu poate impinge centrul de greutate politic decat spre dreapta, eu ma bucur deja. Bulangii si colorati mai putin insa.

+2 (2 voturi)
Necula Mario
13.12.2019, 01:19:21

Hi,hi,hi... O zi de doliu in Media de Indobitocire si Asmutire in Masa... Au facut tot posibilul ca sa-l denigreze pe Boris Johnson, si Farage...Fotografii penibile , titluri diferite de continutul din articol , propaganda in loc de analize independente, masarea si frectionarea neo marxistului corbyn , demisiile pseudo conservatorilor din jurul lui Johnson , etc.,etc... Deci Complexul Industrial Mediaitic , a esuat , din nou... UK isi va recapata Suveranitatea si Sanitatea... Acum sa vedem cum Macron si Merkel vor performa in viitor , la urnele in tarile lor... O infrangere a Globalistilor.

+1 (7 voturi)
Sorin Barbu
13.12.2019, 01:23:43

Jos brexit clovnul de boris si Anglia lor sinistrâ .

0 (4 voturi)
LochRoagPM
13.12.2019, 03:19:23

oule!

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
13.12.2019, 01:38:54

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările