Europa

articolul anterior articolul urmator

Alegeri în Ucraina: Poroşenko, singurul prezent la dezbaterea programată cu rivalul Zelenski

4
14 Apr 2019 17:11:43
Autor: News.ro
Petro Poroşenko, asteptându-l pe Volodimir Zelenski FOTO AFP
Petro Poroşenko, asteptându-l pe Volodimir Zelenski FOTO AFP

Preşedintele Ucrainei, Pedro Poroshenko, a ajuns la dezbaterea programată cu rivalul său, Volodymyr Zelensky, însă acesta din urmă nu a fost prezent, scrie BBC.

Cei doi au căzut de acord pentru a participa la o dezbatere televizată pe Stadionul Olimpic din Kiev însă nu s-au înţeles privind data. Zelensky dorea ca evenimentul să aibă loc vineri, cu doar două zile înainte de alegeri.
 
Poroshenko, care se află în urma rivalului său după ce a câştigat doar 16% din voturi în prima rundă a alegerilor prezidenţiale, speră acum să profite de lipsa lui Zelensky de la dezbatere. Preşedintele, despre care mulţi spun că nu a făcut destule pentru a se lupta cu probleme precum corupţia din Ucraina, l-a acuzat pe Zelensky că i-ar fi frică de dezbatere.
 
„Dacă se ascunde de oameni iar, dacă îi este frică, îl vom invita iar, îl vom invita în fiecare zi la fiecare emisiune pentru ca toată ţara să vadă ce va vota”, a transmis el mulţimii şi publicului de acasă când a ajuns la stadion.
 
Dezbaterea a fost propusă iniţial chiar de Zelensky. Însă, conform corespondentului BBC Jonah Fisher, comediantul spera ca actualul preşedinte să refuze.
 
Zelensky a ignorat până în prezent regulile obişnuite din campanii – nu a organizat niciun miting şi a acordat puţine interviuri – preferând să comunice pe reţelele sociale.
 
Nu este clar, de asemenea, care este ideologia sa politică. În ciuda acestui fapt, el a câştigat confortabil prima rundă, adunând peste 30% din voturi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

GAN
14.04.2019, 17:44:39

si daca castiga Zelenski va avea si Ucraina Joianusul lor. A nostru pe la America, pe la Pompei, pe la munte pe la mare, pe bicicleta, pe tricicleta si cu pitica cu scoabele alea pe langa el...a lor pe Twiter si comunicatele din buda scrise pe hartie igienica si trimise pe sub usa noua generatie de presedinti...nevazuti, neauziti dar cu priza la publicul informat pe net

-1 (7 voturi)
un motan intransigent
14.04.2019, 20:12:26

Comediantul a glumit . Te pui cu clovnii?...

+2 (2 voturi)
nae
14.04.2019, 21:01:22

Poroșenko e uzat moral , lumea a văzut ce poate el să facă . El încă folosește metoda democrației lui Pericle în secolul 21 când internetul a devenit o realitate cotidiană; va rămâne singur cu descoperirea lui că Zelensky e un fricos . Și ce dacă e fricos, mai bine fricos decât corupt !

+1 (3 voturi)
foarte atent
15.04.2019, 08:08:24

cashtiga omul rusilor, Porosenko...s-a vazut din primul tur....comediantul a fost doar iepure !!