Europa

articolul anterior articolul urmator

Alertă de incendiu deasupra Atlanticului. Un avion care zbura spre SUA a făcut cale întoarsă

0
23 Jan 2020 20:02:01
Autor: Elena Deacu
Aeronava Lufthansa a făcut cale întoarsă deasupra Oceanului
Aeronava Lufthansa a făcut cale întoarsă deasupra Oceanului

Panică pentru 266 de pasageri aflaţi la bordul unei aeronave Lufthansa care zbura joi spre Statele Unite. Un ventilator defect a declanşat alarma de incendiu, chiar deasupra Oceanului Atlantic, aşa că aeronava a făcut cale întoarsă, scrie publicaţia germană Bild.

O aeronavă Lufthansa care efectua zborul LH460 de la Munchen la Miami a revenit joi în Europa din cauza unei urgenţe aeriene deasupra Oceanului Atlantic. Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a confirmat pentru Bild că în aeronava A380 s-a produs o alarmă de incendiu. Cu puţin înainte de ora 17:00, avionul a aterizat din nou pe aeroportul de plecare din Munchen. Zborul LH460 a decolat la Munchen la amiază cu o uşoară întârziere. În momentul incidentului, aeronava se afla în aer aproximativ două ore.

Iniţial, o aterizare de siguranţă a fost planificată pe aeroportul Charles-de-Gaulle din Paris, unde aeronava avea permisiunea de aterizare prioritară. Totuşi, aceasta s-a întors în siguranţă pe aeroportul din Munchen, unde a fost primită în condiţii de securitate sporite.

Potrivit companiei aeriene, cauza alarmei de incendiu a fost fumul provenit de la un ventilator defect din depozitul de marfă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Lufthansa, Michael Lamberty, a declarat pentru Bild, după aterizarea reuşită: „Echipajul de cabină a activat sistemul de stingere a incendiilor după ce un detector de fum din depozitul de marfă s-a declanşat. Este încă nesigur dacă a fost o alarmă falsă sau dacă a fost fum de fapt. Acest lucru va fi decis după investigaţii suplimentare”.

FOTO Bild

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările