Europa

articolul anterior articolul urmator

Alertă în Ucraina: un deputat s-a infectat în timpul unui weekend romantic cu soţia şi a transmis coronavirusul în Parlament

5
5 Apr 2020 13:36:23
Autor: Ion Gaidau
Staţiunea Courchevel FOTO ski-france.com
Staţiunea Courchevel FOTO ski-france.com

O staţiune de schi din Franţa a devenit un focar de contaminare cu noul coronavirus în rândul elitei ucrainene, dezvăluie săptămânalul „Novoe Vremia”.

Un vânt de panică s-a abătut asupra bogatei elite ucrainene la aflarea veştii că mai mulţi membri ai săi - politicieni, staruri, oameni de afaceri - au fost depistaţi pozitiv cu coronavirusul SARS-CoV-2. Staţiunea de schi Courchevel, din estul Franţei, se află în centrul acestei dezvăluiri scandaloase.

Deputatul Serghii Şahov a transmis noul coronavirus în Parlament, fapt ce a provocat îngrijorări la vârful statului, scrie jurnalista Kristina Berdinskih.

„Este o tradiţie în jurul datei de 8 martie, sărbătoarea femeilor la noi: bogaţii ruşi şi ucraineni petrec la Courchevel”, explică jurnalista pentru cotidianul elveţian „Le Temps”.

„Ruşii merg acolo în perioada 1-10 martie, iar ucrainenii în perioada 7-15 martie”, continuă ea.

Toată această mică lume intră în contact aşadar între 7 şi 10 martie. „Aceste cercuri de la Kiev şi Moscova se cunosc foarte bine, îşi petrec timpul în restaurante de lux şi sărbătoresc până la sfârşitul nopţii”, afirmă jurnalista ucraineană.

Locul preferat al ucrainenilor este o terasă în aer liber cu 900 de vinuri în meniu.

„Multe dintre sursele mele cred că această terasă a fost un adevărat focar”, spune ea.

Şahov, care se apără că a petrecut un weekend romantic la Courchevel împreună cu soţia sa, a strâns mâini la întoarcerea din vacanţă şi a transmis noul coronavirus altor doi colegi.

Un judecător al Curţii Comerciale, o cântăreaţă pop, oameni de afaceri, funcţionari de rang înalt şi politicieni au fost depistaţi pozitiv între timp.

Cel puţin 13 persoane s-au infectat după vacanţa din Courchevel, potrivit „Novoe Vremia”, care citează o clinică privată.

Ucraina este relativ ferită de noul coronavirus, având până acum 1.251 de cazuri de contaminare, dintre care 32 fatale. Însă numpărul persoanelor infectate ar fi mult mai mare, potrivit „Novoe Vremia”, iar valul de îmbolnăviri este aşteptat pentru sfârşitul lui aprilie. „Pacienţii de la Courchevel sunt norocoşi, sunt printre primele victime”, subliniază jurnalista Kristina Berdinskih.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Pernes Arin
5.04.2020, 15:17:04

Chema-ti-l si in parlamentul Romaniei..da urgent!

+1 (1 vot)
inuendo
5.04.2020, 16:19:14

Ce tupeist de virus, domnule, ceva de speriat! Cum lovește el intelighenția!

Utilizator Adevărul
5.04.2020, 16:57:58

Comentariu considerat abuziv.

Dream Pervertor
5.04.2020, 18:01:36

..week-end romantic cu sotia? Baaaaaaiii!

OmTacut
6.04.2020, 11:53:19

Date naibii elitele astea, in tarile lor le cade greu la stomac sa stea in tarile lor. Acum, normal ar fi, sa-si plateasca tratementul medical s spitalizarea, la cati bani au.

Modifică Setările