Europa

articolul anterior articolul urmator

Ambasada Arabiei Saudite la Paris cere eliberarea unui bărbat suspectat de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

0
8 Dec 2021 07:01:49
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock / Jurnalistul Washington Post Jamal Khashoggi în casa sa din Arabia Saudită în 2016
Foto: Shutterstock / Jurnalistul Washington Post Jamal Khashoggi în casa sa din Arabia Saudită în 2016

Ambasada Arabiei Saudite în Franţa a cerut eliberarea imediată a unui cetăţean saudit care a fost reţinut marţi pe un aeroport din Paris, fiind suspectat de implicare în uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

„Ambasada regatului cere eliberarea imediată a cetăţeanului reţinut”, – se arată într-un comunicat emis de misiunea diplomatică, marţi seara. Ambasada a subliniat că instanţele din Arabia Saudită au pronunţat deja sentinţe împotriva tuturor celor care s-a dovedit că au participat la uciderea lui Khashoggi.

Anterior, postul de radio RTL a relatat despre reţinerea pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, a unui cetăţean din Arabia Saudită, în vârstă de 33 de ani, Khaled Eid al-Uteibi. Se spune că acesta este un fost membru al Gărzii Regale Saudite şi se afla la consulatul regatului din Istanbul în ziua în care jurnalistul a fost ucis acolo. Cu toate acestea, autorităţile efectuează acum verificări suplimentare ale identităţii sale.

Este de aşteptat ca fostul membru al Gărzii Regale Saudite să fie dus la Parchetul din Paris, miercuri dimineaţă, unde va fi anunţat cu privire la emiterea unui mandat de arestare. În cazul confirmării identităţii şi consimţământului voluntar al deţinutului, Franţa îl va preda autorităţilor turce, unde are loc procesul.

În caz contrar, problema extrădării lui va fi decisă de o instanţă franceză.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările