Europa

articolul anterior articolul urmator

Ambasadoarea Franţei va fi convocată la Ministerul britanic de Externe, în scandalul bărcilor de pescuit

3
28 Oct 2021 23:28:39
Autor: Mălina Gîndu
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Ministerul britanic de Externe o va convoca pe ambasadoarea Franţei după ameninţările formulate de guvernul francez pe tema licenţelor de pescuit post-Brexit, despre care Parisul susţine că sunt prea puţine.

Subliniind că Regatul Unit consideră acţiunile avute în vedere de Franţa „nejustificate”, şefa diplomaţiei britanice Liz Truss i-a dat instrucţiuni secretarului de stat pentru Europa, Wendy Morton, „să o convoace pe ambasadoarea franceză” Catherine Colonna, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului britanic, relatează AFP, citată de Agerpres.
 
„Regretăm limbajul de confruntare care a fost utilizat constant de guvernul francez în această chestiune, care nu facilitează soluţionarea lucrurilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
 
Tonul a urcat rapid miercuri, după ce Franţa a anunţat intrarea în vigoare a primelor măsuri de retorsiune: întărirea controalelor şi interdicţia pentru navele britanice de a debarca în porturile franceze. Acestea se vor aplica de la 2 noiembrie, dacă pescarii francezi nu obţin mai multe licenţe pentru pescuit în apele lor.
 
„Repetăm că guvernul a aprobat 98% din cererile de licenţă din partea navelor UE de a pescui în apele Regatului Unit şi, cum am indicat în mod clar, vom examina fiecare element de probă în cazul celor rămase”, a adăugat aceeaşi sursă, făcând referire la o cifră contestată de Franţa, care vorbeşte despre 90%.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

BYBY BYBYKU
28.10.2021, 23:40:49

razboiul de 100 de ani redivivus.

+8 (8 voturi)
Adrian Andrei
29.10.2021, 10:58:35

Viva La FRANCE !!! FRACE tragețile-o la supuseniile alea arogante ale Rejinei Elisaveta și Aaaalteța SAAA Regală prințu lu Andrew

OmTacut2 มวยโบราณ
29.10.2021, 19:34:36

Iaca, iacușica, mai este putin si se pune de un conflict militar intre doua state europene, membre NATO, posesoare de arme nucleare. Unde mai pui, bașca, ca UK le-a suflat francezilor contractul pentru submarinele destinate Australiei.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările