Europa

articolul anterior articolul urmator

Anchetatorii internaţionali au găsit noi indicii despre existenţa unor legături între suspecţii doborârii cursei MH17 în estul Ucrainei şi Moscova

8
14 Nov 2019 15:48:40
Autor: News.ro
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Echipa internaţională de anchetatori (JIT) care anchetează cu privire la cauzele exploziei deasupra Ucrainei a avionului care efectua zborul MH17 în 2014, soldată cu moarte celor 298 de persoane de la bord, a dezvăluit joi noi convorbiri telefonice între suspecţi şi oficiali ruşi de rang înalt, relatează AFP.

JIT - condusă de Olanda - a lansat, într-un nou comunicat, un ”nou apel la martori” cu privire la circumstanţele catastrofei şi a dezvăluit noi ”apeluri telefonice înregistrate între conducători (separatişti) din DNR (”republica populară doneţk”) şi ofociali ruşi de rang înalt”.

Boeingul aparţinând companiei Malaysia Airlines care a decolat de la Amsterdam către Kuala Lumpur în 2014, la bordul căruia se aflau 196 de cetăţeni olandezi, a fost atins în plin zbor de o rachetă, deasupra zonei conflictului armat între forţe ucrainene şi separatişti propruşi, în estul Ucrainei.

”Analiza recentă a declaraţiilor unor martori şi alte informaţii a dezvăluit că influenţa Rusiei în DNR depăşea susţinerea militară”, a declarat şeful unităţii criminale a poliţiei olandeze Andy Kraag.

”Indicii cu privire la legături strânse între reprezentanţi ai Guvernului rus şi liderii DNR ridică întrebări despre eventuala lor implicare în desfăşurarea (sistemului de rachete antiaeriene de fabricaţie rusă de tip) BUK-Telar care a cauzat distrugerea avionului”, a adăugat el.

JIT a anunţat în iunie inculparea de crime a trei ruşi şii unui ucrainean, al căror proces urmează să înceapă în martie 2020 în Olanda

Inculpaţii probabil că vor fi judecaţi în contumacie, în contextul în care Rusia şi Ucraina nu îşi extrădează cetăţenii inculpaţi în străinătate.

JIT a anunţat în 2018 că a stabilit că avionul care efectua zborul MH17 a fost doborât cu o rachetă de tip BUK de concepţie sovietică, provenind de la Brigaza antiaeriană rusă 53, cu baza la Kursk, în sud-vestul Rusiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

protector
14.11.2019, 16:55:55

Si eu cred ca olandejii are dreptate. Este foarte posibil ca pe frontul din Ucraina sa existe arme de fabricatie rusa. Pentru ca sunt cele mai performante. Acum ancheta dupa ce a reusit sa stabileasca acest fapt de exceptie, trebuie sai caute pe toti olandezii care au trimis un avion cu pasageri nevinovati pe linia unui front de razboi.

+1 (5 voturi)
Victor Nagy
14.11.2019, 18:18:04

„„ Acum ancheta ...... , trebuie sai caute pe toti olandezii care au trimis un avion cu pasageri nevinovati pe linia unui front de razboi. ” Nu știu dacă olandezii au stabilit traseul prin Ucraina , în amanunt .Eu citisem atunci ca autoritățile ucrainiene au fixat ,modificat , acel traseu , mai mult i-au pus să coboare sub 10 000 m . În cazul unor acuzatii oficiale , sunt de părere ca rusii , care logic , supravegheau zona .... vor dovedi culpa ucrainienilor .Mai mult , cred ca si sateliții americani supravegheau zona . Iar în cazul aprofundării anchetei .... s-ar putea găsi culpe chiar la susținătorii ucrainienilor . De aceea , cred că occidentalii , la nivel înalt , se feresc să acuze Rusia .

+1 (5 voturi)
protector
14.11.2019, 17:02:30

Da polonejii ce mai face ? Ca si ei au un caz de avion care s-a infipt in pamant la Smolesnk. Sigur trebuie sa descopere ceva arme rusesti in jurul Smolensk. Sunt niste arme criminale care induc la piloti prostia in cap. Foarte periculoase pentru occidentali, ca sunt calibrate perfect pe ei.

-1 (3 voturi)
foarte atent
14.11.2019, 18:09:24

eu cred ca au doborat avionul civil fiindca sunt atat de performante incat nu fac diferenta intre unul militar si unul civil !! arme rusesti, nene, rad tot ce misca !! PAZEA !! de aia le cumpara si turcii, sa fie siguri ca nu zboara nici ciori din Asia !! !!

+1 (3 voturi)
defu gabi
14.11.2019, 19:07:40

Ce nu clarifica "anchetatorii internationali" - anume: 1. De ce aveau pasagerii avionului doborat pasapoarte nefolosite (complet noi, nestampilate si nevizate) si fara cele mai mici urme de alterare asupra lor - lucru imposibil legal la trecerea prin aeropoort si, de asemenea imposibil dupa o prabusire catastrofala; 2. De ce cateva cadavre de pasageri cazute din avion erau deja in stadiu de putrefactie cand au ajuns pe sol... P.S. Nu, nu cred in "paranormal", lumi paralele, OZN, voo-doo, dosarele (fi)X-(pix) si alte tampenii sf...

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările