Europa

articolul anterior articolul urmator

Anders Fogh Rasmussen: NATO pregăteşte apărarea Ucrainei

87
15 Jun 2014 17:16:25
Autor: Mediafax
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen

NATO pregăteşte măsuri pentru apărarea Ucrainei în disputa cu Rusia şi trebuie să se adapteze la faptul că Moscova consideră Alianţa Nord-Atlantică un adversar, afirmă secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, într-un interviu acordat publicaţiei spaniole El Pais.

"Agresiunea Rusiei în Ucraina a modificat dramatic sistemul de securitate în Europa. În ultimii 20 de ani, am încercat să atragem Rusia spre o cooperare constructivă. Însă acum este clar că Rusia ne consideră adversari. Trebuie să ne adaptăm la faptul că Rusia ne consideră de acum înainte adversari", a declarat Rasmussen, precizând că NATO pregăteşte o serie de măsuri care includ asistenţa destinată Ucrainei pentru reformarea industriei apărării şi modernizarea armatei.

Măsurile vor fi prezentate aliaţilor cu ocazia unei reuniuni programate la sfârşitul lunii iunie.

"Pe termen scurt, am sporit măsurile de securitate în ţările baltice, mobilizând nave în Marea Baltică şi în Marea Neagră, efectuând exerciţii militare în statele baltice şi în Polonia... Paşii ulteriori, dacă vor fi necesari, vor include actualizarea planurilor de apărare, exerciţii militare şi mobilizări adecvate de trupe", a explicat Rasmussen.

NATO a anunţat clar că nu intenţionează să se implice militar în Ucraina, dar a trimis avioane şi nave militare în estul Europei şi intenţionează să adopte măsuri pe termen lung pentru apărarea aliaţilor.

Săptămâna trecută, un comandant al NATO anunţa că sunt analizate solicitările de asistenţă din partea Ucrainei, care vor include echipamente de telecomunicaţii şi instruire militară.

mediafax

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

87 Comentarii

Iris IRIS
15.06.2014, 18:09:26

Dumnezeu si toata lumea este alaturi de Republica Ucraina in aceste clipe deosebit de grele, dar dupa care Republica Ucraina se va desparti definitiv de imperiul raului , de Kremlin. Asa sa ajute Dumnezeu Republicii Ucraina. Domnului sa ne rugam !

-8 (26 voturi)
Bogdan Claudiu
15.06.2014, 18:13:56

hmmm... Pe zi ce trece ma conving tot mai tare ,ca va fi mula varsare de sange !

+5 (9 voturi)
Vasile Ion
15.06.2014, 18:14:18

Trimite-ti militari romanistani cu arme vechi ca astia-s ieftini. Nici pensii militare nu mai au si sunt aproape gratis

+1 (9 voturi)
Dobrican Felician
15.06.2014, 18:33:14

Pai daca se baga NATO cu siguranta Rusia nu va sta si va privi.O sa vedem ce o sa iasa de aici. Dreptea este de partea Rusilor.Nu ei au alimentat Lovitura de Stat ci Occidentalii.Si de pierdut a pierdut doar Ucraina (Crimeea) Nu trebuie sa uitati ca Putin are in continuare acordul Parlamentului Rus de a interveni militar in Ucraina.

+5 (13 voturi)
bonfire bonfire
15.06.2014, 18:38:35

NATO nu e nicidecum usa de biserica, dar cand e vorba de a ajuta pe cineva contra rusiei, se trascrie prin ”cireasa de pe tort”. Adevarul este ca rusia, in indelungata-i istorie, n-a invata sa se civilizeze. Mereu a fost partenerul tradator, fals, mincinos, pervers si las.

+2 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (87)