Europa

articolul anterior articolul urmator

Anexarea ilegală a Crimeei: Miniştrii de Externe din ţările UE au decis să reînnoiască sancţiunile împotriva Rusiei până în iunie 2022

36
21 Jun 2021 14:36:48
Autor: Viorica Marin

Miniştrii de Externe din ţările UE au decis luni să reînnoiască sancţiunile introduse ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului de către Federaţia Rusă cu încă un an, până la 23 iunie 2022, informează un comunicat al Consiliului UE.

Măsurile restrictive în vigoare vizează importurile de produse originare din Crimeea sau Sevastopol în UE, precum şi investiţiile în infrastructură sau financiare şi serviciile de turism în Crimeea sau Sevastopol.
 
Exporturile de anumite bunuri şi tehnologii către societăţi din Crimeea sau destinate utilizării în Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicaţiilor şi energiei sau pentru prospectarea, explorarea şi producţia de petrol, gaze şi resurse minerale sunt, de asemenea, supuse restricţiilor UE.
 
“UE nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului de către Federaţia Rusă şi continuă să condamne această încălcare a dreptului internaţional, în conformitate cu declaraţia Înaltului Reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate, în numele UE, din 16 martie 2020″, mai arată sursa citată.
 
Sancţiunile au fost introduse pentru prima dată în iunie 2014, ca răspuns la încercările de a submina în mod deliberat integritatea teritorială a Ucrainei şi de a destabiliza ţara.
 
Alte măsuri ale UE instituite ca răspuns la criza din Ucraina includ sancţiuni economice care vizează sectoare specifice ale economiei ruse şi măsuri restrictive individuale.
 
Anunţul prelungirii cu încă un an al acestor măsuri restrictive vine pe fondul unei noi dezbateri în interiorul Uniunii Europene cu privire la relaţiile cu Rusia, subiect ce se va afla pe agenda Consiliului European din 24-25 iunie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

Stefan din Nord
21.06.2021, 14:45:05

Frectie cu ,,Diana '' la un picior de lemn . A devenit mult mai slaba Rusia in ultimii 7 ani de cand suporta sanctiunile ,,crancene ;; impuse de SUA si UE ?

-5 (21 voturi)
Lucifer
21.06.2021, 14:47:49

Nu este suficient. Trebuie luată o poziţie comună CONTRA tuturor conflictelor îngheţate din Est, inclusiv din Transnistria.

-7 (11 voturi)
Tuschinger Bela
21.06.2021, 14:48:50

Cine a stabilit ca ar fi “ilegală”? Dar anexarea Maramureșului istoric, Bucovineide Nord sau Ținutului Herta cu ce ar fi mai “legal”? Cine sunt majoritari in Crimeea?

+7 (9 voturi)
Tuschinger Bela
21.06.2021, 14:50:41

Înțelegem de ce “Ucraina” este noua favorita a americanilor si slugilor lor europene….

+5 (7 voturi)
IonIon Codreanu
21.06.2021, 15:22:21

Germania Nazistă ne-a luat o parte din Ardeal, nordul Maramureșului, a Bucovinei, Basarabia... Și le-a dat Ungariei, din care și-a făcut aliat și URSS căreia i-a amorțit bănuielile. Iar noi, am devenit ”aliații” Germaniei sperând în compensații în teritorii din URSS. Acum, USA a pecetluit pierderea teritoriilor prin tratatul Ribbentrop-Molotov și noi suntem ”partenerii” ei! N-am învățat nimic din greșelile trecutului... A obținut și supunerea totală a Ucrainei, recunoscătoare pentru teritoriile făcute cadou!

-6 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările