Europa

articolul anterior articolul urmator

Angela Merkel: Angajamentele privind obiectivul de cheltuieli în cadrul NATO trebuie îndeplinite

9
25 Feb 2017 14:46:20
Autor: Andreea Romanovschi
Angela Merkel, cancelarul federal german Foto: EPA
Angela Merkel, cancelarul federal german Foto: EPA

Şefa Executivului de la Berlin, Angela Merkel, a declarat sâmbătă că Germania trebuie să-şi respecte angajamentele NATO cu privire la creşterea alocărilor bugetare pentru apărare până la 2% din produsul intern brut, transmite Reuters.

„Obligaţiile trebuie să fie îndeplinite şi de alţii în lume şi ni se va cere şi nouă, şi eu cred că ei au dreptate că Germania trebuie să-şi îndeplinească şi ea obligaţiile“, a declarat Angela Merkel în cadrul unui eveniment de campanie desfăşurat în circumscripţia ei din Stralsund (nord-estul Germaniei).
 
Germania se află sub o presiune tot mai puternică de la alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite pentru a satisface ţinta cheltuielilor de apărare în cadrul NATO, convenită la nivelul de 2% de către toate cele 28 de ţări membre ale Alianţei în 2014.
 
Noul lider al Casei Albe a insistat încă din timpul campaniei pentru prezidenţiale asupra faptului că statele membre NATO trebuie să-şi suplimenteze cheltuielile privind apărarea, sugerând chiar că în caz contrar SUA ar putea să nu le sară în ajutor în cazul unei agresiuni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Iris IRIS
25.02.2017, 15:06:20

No, bine draga, daca trebuiesc indeplinite atunci mai laso jos cu 900 Euros de persoana ajutorul pecuniar lunar in cash pentru fiecare imigrant pentru in Germania sunt multe femei de origine germana care sunt la pensie si au numai 600 Euros pe luna. Aceste femei doresc sa se declare imigrante in Germania pentru a infasca si dansele tot 900 de euros pe luna cat primeste un imigrant economic.

Ivan Purchel
25.02.2017, 16:03:13

Insafarsit a inteles si frau cine in "casa"ii carmaciu. S-a ratoit putin de frumusete si a executat ordinul.Nemtii executa ordinile bine.Is scoliti inca cu laptele de la mama.Trump, putin cate putin,ii va pune pe toti in ham ca si mai inainte. Mai departe va fi si mai interesant.Unele tari, cum cele baltice, in 2020 sunt scutite de alocatiile de la Bruxelle si ce va fi cu bugetul lor numai ei stiu.Nu degeaba tarile baltice se opuneau inversunat brexitului.

+2 (2 voturi)
Mihai Alex
25.02.2017, 17:39:37

Vestul arata precum tarile arabe inainte de "Arab Spring" .. Mandra stanga devine violenta in strada la fiecare asa zis "protest".. NATO este o organizatie agresiva, nicidecum defensiva.

+3 (3 voturi)
orre
25.02.2017, 20:00:06

si ce te opreste madam merkel sa decizi ca germania sa execute ordinele de peste ocean cu 2%, nimic, mai trompeta evreiasca americana, problema germaniei ca cei 2% finanteaza armata (sub denumirea NATO) a dusmanului germaniei, SUA, ca daca 2% erau destinati armate germane ASTA INTELEGEAM.

+3 (3 voturi)
Avocatul Diavolului
25.02.2017, 20:13:19

Vaca Holstein si-a schimbat coloratura. Cornuta abjecta care a adus cel mi mare prejudiciu Europei, a reushit doar un singur lucru si anume sa isi piarda respectul in totalitate.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările