Europa

articolul anterior articolul urmator

Angela Merkel, acuzată de organizarea unei campanii prin care ar fi cerut ţărilor din UE să nu-şi mute ambasadele în Ierusalim VIDEO

5
5 Dec 2018 06:40:57
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Captură
FOTO Captură

Directorul fondator al Coaliţiei Europene pentru Israel de la Bruxelles, Tomas Sandell, a anunţat într-un mesaj video că  Angela Mergel ar fi organizat o campanie pentru a împiedica ţările din Europa Centrală şi de Est în a-şi muta ambasadele în Ierusalim pentru a păstra acordul nuclear cu Iranul, relatează The Jerusalem Post.

Potrivit lui Sandell, Merkell l-ar fi sunat pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru a-l convinge să nu mute ambasada la Ierusalim.
 
Aflat la Parlamentul European, Sandell a subliniat: „Am aflat ceva, am auzit de ceva vreme deja ceva de la ţări din Europa Centrală şi de Est care ar avea tendinţe în a-şi muta ambasada în Ierusalim, cel mai natural lucru pe care l-ar putea face. Acestea au primit telefoane de la Berlin, de la Angela Merkel, cancelarul. Practic, acest lucru nu se poate întâmpla în nici un caz.
 
Am vorbit cu mulţi germani în ultimele zile la Bruxelles. Ei nu sunt conţtienţi de acest lucru şi toţi ar fi şocaţi că toate ţările Uniunii Europene de astăzi ar dori să blocheze o misiune a ambasadei în iersualim, nu pentru propria dumneavoastră ţară, ci şi pentru alte ţări care au convingerea că acesta e cel mai bun lucru de făcut. Este un şoc mare”.
 
Este ceva fără precedent. Nu este Germania pe care o cunoşteam odată. Aceasta nu este Angela Merkel pe care o ştiam atunci când a fost aleasă”, a declarat Sandell.
 
Acesta din urmă a mai explicat că multe dintre apelurile lui Merkel către ldierii europeni au avut loc în aprilie, atunci cânt „multe dintre ţări se gândeau serios la mutarea ambasadelor”.
 
De asemenea, Sandell a mai spus că mişcările anti-israeliene ale lui Merkel au legătură cu acordul nuclear din iran, care „a fost susţinut foarte mult de Germania”.
 
Sandell a declarat şi că politica lui Merkel este „foarte îngrijorătoare pentru noi, care susţinem poporul evreu, şi care susţinem statul Israel”, încheindu-şi mesajul prin a afirmarea importanţei recunoaşterii „Ierusalimului ca capitală a Israelului”.
 
Într-un e-mail către The Jerusalem Post, un purtător de cuvânt al guvernului german a negat toate activităţile lui Merkel şi a reafirmat un cumentariu anterior - „Nu putem comenta despre discuţii confidenţiale”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

ionescu. ionescu
5.12.2018, 08:00:48

Tanti Angela nu mai are scapare ...este in ultima faza ! Am intrebat doctorii de specialitate ! Dumnezeu s-o ierte dar nu inainte de a da socoteala la Poarta Lui Dumnezeu !

-1 (3 voturi)
jorj eritreea
5.12.2018, 14:42:18

De ce sa dea socoteala, ca nu permite mutarea ambasadei in orasul ocupat ilegal de evrei!?

+1 (1 vot)
Adrian Dinu
5.12.2018, 09:31:49

Asta este Uniunea Europeana azi? Sa-ti dicteze Merkel ce sa faci si ce nu? Asta e Uniunea Uniunea Europeana ba Gurane?

-1 (3 voturi)
Kongo-Müller
5.12.2018, 09:35:56

BRAVO ANGELA MERKEL ! Nu credeam ca voi spune asta vreodata

+2 (2 voturi)
Nedelcu Steli
5.12.2018, 11:44:33

Sa mai incetam cu aberatia asta, Ierusalim NU este capitala Israelului. Ca asa vrea trumpistul si elitele din SUA, stati mai calmi aici pe batranul continent, ca daca nu, vom ajunge ca ei, in pragul colapsului. Israel se cladeste pe suferinta Palestinei, omorand acolo oameni nevinovati, si justificandu-si actele cu masacrul din al doilea razboi mondial (masacru adevarat dar care nu trebuiesc adus ca justificare pentru alte violente). Cum puteti crede asa ceva? Asa trebuiesc tratati oameni nevinovati???

0 (2 voturi)
Modifică Setările