Europa

articolul anterior articolul urmator

Angela Merkel consideră că şase state din Balcani ar trebui să devină membre ale UE, din motive strategice

17
6 Jul 2021 07:48:00
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că în opinia sa şase state din vestul Balcanilor ar trebui să devină membre ale Uniunii Europene, din motive strategice, transmite Reuters.

"Este în interesul propriu al Uniunii Europene să conducem procesul aici", a declarat Merkel reporterilor după o conferinţă virtuală a Balcanilor de Vest, sugerând influenţa Rusiei şi Chinei în regiune, dar fără a le numi.

Ea a spus că o cooperare regională mai puternică promovată din 2014 a atins deja succese iniţiale, cum ar fi un acord de roaming care tocmai a intrat în vigoare.

La conferinţă au participat şefii de guvern din Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Von der Leyen a spus: "Prima noastră prioritate este de a accelera agenda extinderii în întreaga regiune şi de a sprijini partenerii noştri din Balcanii de Vest în activitatea lor de a realiza reformele necesare pentru a avansa pe drumul lor european".

În conferinţa video, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a declarat ”foarte clar” sprijinul pentru perspectiva aderării celor şase state la UE, a subliniat Merkel.

Separat, Merkel a declarat că Germania va furniza ”cât mai curând posibil” 3 milioane de doze de vaccinuri pentru Covid-19 naţiunilor din Balcanii de Vest.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Regina Transvaal
6.07.2021, 08:14:34

Eu deja pre vad ca daca merqu elle isi duce la indeplinire acest plan de atragere a celor sase state din balcani in uniunea refugiatilor europeni,va construi din banii de la bugetul federal,o autostrada care sa lege istanbul de tarile acestea prin care sa aduca toti doctorii,profesorii,si avocatii din Siria,Afganistan,Pakistan,Iran ca sa imbogateasca cultural si mai mult batrinul continent european.Planul kalergi merge inainte,cum zicea un coleg de acilea,de pe forum,: "sa ne dea si noua halocatii..."

-3 (11 voturi)
Dr. No
6.07.2021, 08:53:48

Până la urmă în UE din tot felul de motive vor intra și Algeria sau Tunisia și de ce nu Somalia sau Etiopia. Oricum până la sfârșitul secolului intre lumea a treia și Europa nu va mai fi mare diferență. Nu înțeleg de ce civilizația occidentală nu-și declară onest oficial decesul istoric in loc sa tot inventeze libertăți și valori aiuritoare care țin de sfârșitul unei luni si nu de apogeul ei.

-4 (12 voturi)
IonIon Codreanu
6.07.2021, 09:09:45

Vorbești ca să te afli în treabă... După mentalitate, nici Româna nu are ce căuta în UE. Dar dacă ar fi ținută în afară, nici o șansă să merite a fi acolo! UE trebuie să integreze treptat toate țările europene, contribuind activ la evoluția lor spre a fi compatibile cu UE. Nu trebuie să așteptăm PASIVI deșteptarea lor.

-5 (9 voturi)
mihai radu
6.07.2021, 09:00:28

Primirea la pachet este determinată de geografia și Istoria locurilor,absolut toate statele din Balcanii de Vest au litigii de frontieră cu vecinii,prin intrarea în UE la grămadă aceste litigii se vor stinge datorită liberei circulații,primirea individuală necesită acord de recunoaștere a frontierelor cu vecinii,ceea ce-i imposibil de realizat !

-6 (8 voturi)
Dobrican Felician
6.07.2021, 09:30:16

Exista un Stat oficial recunoscut de catre ONU,numit Kosovo ? Ca daca exista asa ceva inseamna ca Romania e in culpa cind nu recunoaste Kosovo ca Stat.

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările