Europa

articolul anterior articolul urmator

Anglia. Efectul vaccinării: Pentru prima dată în ultimele zece luni nu a fost raportat niciun nou deces asociat cu COVID-19

4
10 May 2021 21:13:49
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Anglia a înregistrat zero decese zilnice asociate cu Covid-19 pentru prima dată din luna iulie 2020. Experţii sunt de părere că această situaţie reflecă impactul vaccinării, relateaza The Guardian.

Luni a fost prima zi în care nu s-au raportat decese în termen de 28 de zile de la testul Covid pozitiv în Anglia, eveniment pe care britanicii nu l-au mai întâlnit din 30 iulie, anul trecut. Anunţul vine după raportul de luni, 3 mai, atunci când fusese anunţat un singur deces în aceeaşi metrică.

Luni, 10 mai, nu au fost înregistrate decese în Scoţia sau Irlanda de Nord. Cu toate acestea, patru decese cauzate de Covid-19 au fost înregistrate în Ţara Galilor.

Rowland Kao, profesor de epidemiologie la Universitatea din Edinburgh, a declarat că scăderea deceselor a reflectat impactul pozitiv al vaccinării.

„Există întotdeauna o înregistrare mai mare a deceselor în a doua jumătate a săptămânii ... dar, în general, este o veste bună şi reflectă schimbarea cazurilor înregistrate către grupele de vârstă mai tinere, care sunt mult mai puţin susceptibile de a muri”, a spus el.

Şi dr. Michael Head, cercetător principal în domeniul sănătăţii globale la Universitatea din Southampton, a susţinut aceeaşi idee: „Ştim că numărul de decese raportate variază puţin în funcţie de ziua săptămânii, ceea ce reflectă timpul de întârziere din sistem şi, de asemenea, dificultăţile cu raportarea în timp real. Cu toate acestea, numărul zilnic de decese Covid-19 este mult mai mic. Sunt veşti minunate şi progrese excelente”.

Head a adăugat că situaţia a contrastat puternic cu cea de la sfârşitul lunii ianuarie, când au existat mai mult de 1.000 de decese cauzate de Covid-19, raportate zilnic în Marea Britanie în fiecare zi.

„Nu vom obţine zero decese în fiecare zi în următoarele câteva săptămâni, dar ne putem aştepta ca numărul să rămână scăzut. Acest lucru se datorează restricţiilor recente ce au contribuit la reducerea transmisiei, dar şi a vaccinurilor pentru protejarea populaţiei mai în vârstă şi vulnerabile”, a adăugat el.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
10.05.2021, 22:07:05

Comentariu considerat abuziv.

Dobrican Felician
10.05.2021, 23:54:44

Singura tara europeana care a scapat total de Covid-19 este San Marino,care nu a mai inregistrat nici o noua infectare cu Covid din 3 Mai.Curios ca este si singura tara din Vestul Europei care in proportie de peste 90% a folosit doar vaccin Sputnik-V.

-8 (8 voturi)
Utilizator Adevărul
11.05.2021, 06:43:59

Comentariu considerat abuziv.

Amdo Odma
11.05.2021, 08:42:46

Care efect? La inceput, in Anglia nu s-a aplicat nicio restrictie si a fost o infectare masiva, cu multe decese. Acum, dupa cum era normal, a scazut si rata de imbolnavire pentru ca oamenii imbolnaviti au facut anticorpi. Englezii au, la zi, 1.871 de morti la milionul de locuitori iar Romania 1.518. Dupa ureche, Anglia ar sta mai bine decat Romania dar nu e asa, deocamdata.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările