Europa

articolul anterior articolul urmator

Aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

3
16 Sep 2021 15:18:25
Autor: Cristina Morozan
Aproape 95 % dintre cadrele medicale trebuiau săptămâna trecută să primească cel puţin o doză de vaccin şi 90 % din personalul reşedinţelor pentru vârstnici.   FOTO Shutterstock
Aproape 95 % dintre cadrele medicale trebuiau săptămâna trecută să primească cel puţin o doză de vaccin şi 90 % din personalul reşedinţelor pentru vârstnici.   FOTO Shutterstock

Aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi miercuri de la locul de muncă, în prima zi de aplicare a obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 pentru aceste grupuri profesionale, a anunţat joi ministrul francez al sănătăţi, Olivier Veran, într-un interviu acordat postului RTL, citat de EFE. Totodată aceasta a fost şi o zi cu "zeci de demisii".

Ministrul Sănătăţii a precizat că în mare parte cei suspendaţi nu sunt personal anitar ci dintre cei care ucrează în spălătorii sau în alte în servicii adiacente centrelor sanitare. Iar multe dintre aceste suspendări "sunt doar temporare" şi că cifra reprezintă o parte minimă dintre cele 2,7 milioane de persoane pentru care vaccinarea este obligatorie dacă vor să continue să lucreze în îngrijirea persoanelor vulnerabile, conform Agerpres.

Ministrul a subliniat că Franţa este "foarte departe" de cifrele de 200.000 sau 300.000 pe care unii le preconizaseră în privinţa sanitarilor care ar putea lipsi din centrele medicale sau din reşedinţele de îngrijire a vârstnicilor în urma refuzului lor de a se vaccina anti-COVID-19. 
 
Vaccinarea obligatorie, inclusă într-o lege de urgenţă adoptată la începutul lunii august, prevede ca de la 15 septembrie grupurile profesionale vizate să demonstreze că au primit cel puţin o doză de vaccin şi să aibă schema completă până la 15 octombrie. 
 
Aproape 95% dintre cadrele medicale trebuiau săptămâna trecută să primească cel puţin o doză de vaccin şi 90% din personalul reşedinţelor pentru vârstnici. 
 
Ministrul Sănătăţii a făcut de asemenea apel ca toate persoanele, care se vaccinează în fiecare an împotriva gripei (între 17 şi 18 milioane de persoane), să se prezinte pentru a primi şi a treia doză de vaccin anti-COVID-19. 
 
"Această a treia doză este necesară" deoarece aceste persoane au un sistem imunitar mai fragil, a explicat el. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

R e l i g u l o u s @ Vancouver.Canada
16.09.2021, 17:33:34

Normal ca daca nu vrei sa te vaccinezi nu poti lucra in sanatate... e ca si cum ai fi popa, dar nu vrei sa te botezi.

-1 (1 vot)
d4v1de 1sa
17.09.2021, 08:26:03

Repeti aceleasi ineptii oficiale, sperand ca va mai crede cineva...

-12 (12 voturi)
d4v1de 1sa
17.09.2021, 08:29:44

Argumente: 1- nu este vaccinare, ci experimentare cu un ser autorizat conditionat; 2- nu este imunizare, din moment ce boala nu este eradicata si se raspandeste la fel ca inainte de "vaccinare"; 3- nu este nicio diferenta intre cei "vaccinati" si cei "nevaccinati", din moment ce ambele categorii raspandesc virusul. Punct.

-12 (12 voturi)
Modifică Setările