Arhiva Vaticanului: sex între călugăriţe, orgii şi crimă într-o mănăstire din secolul XIX

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copertă carte „Călugăriţele din Sant'Ambrogio“
Copertă carte „Călugăriţele din Sant'Ambrogio“

O poveste sordidă de sex între călugăriţe, de crime şi seducţie dintr-o mănăstire catolică din secolul al XIX-lea a fost descoperită într-o arhivă secretă a Vaticanului, potrivit „Daily Mail“. Scandalul de la mănăstirea Sant'Ambrogio implică o călugăriţă tânără şi frumoasă, Maria Luisa, care le-a convins pe colegele ei că are viziuni cereşti şi apoi le-a făcut să se implice în activităţi sexuale dubioase.

Herbert Wolf, un profesor universitar din Germania, a aflat de întâmplările de la mănăstirea Sant'Ambrogio când i s-a permis accesul în arhivele Vaticanului. 

Călugăriţa „neastâmpărată“, după cum o denumeşte publicaţia britanică „Daily Mail“, a intrat şi într-o relaţie sexuală cu un teolog, sub pretextul că acesta era posedat şi, mai mult, se pare că aceasta ar fi ucis alte trei călugăriţe. Atunci când o prinţesă germană a fugit din mănăstire, fiind dezgustată de ce se petrecea acolo, a fost dezvăluit şi scandalul sexual ce dura deja de foarte mulţi ani.  

Wolf, profesor de istorie eclesiastică la Universitatea din Muenster, Germania, a făcut descoperirea despre scandalul din Sant'Ambrogio şi a repovestit-o în cartea sa „Călugăriţele de la Sant'Ambrogio“. Scrisă în germană, controversata istorie a fost tradusă acum în engleză pentru prima dată, anunţă „Daily Mail“.

Prinţesă germană dezgustată de „cultul interzis“

Prinţesa Katharina von Hohenzollern-Sigmaringen a vizitat prima dată Roma când avea doar 17 ani, în 1834, unde a îmbrăţişat credinţa catolică în cea mai strictă formă a sa. În 1858, rămânând văduvă de două ori, aristocrata germană s-a dedicat complet religiei şi a îmbrăcat hainele de novice, la 41 de ani, la mănăstirea Sant'Ambrogio.

Printesa germana Katharina FOTO Daily Mail

În timpul perioadei de 15 luni, cât a stat acolo, Katharina (foto dreapta) a fost martora practicării unui „cult interzis“ şi a mai notat şi o relaţie suspectă dintre călugăriţa Maria Luisa şi un bărbat pe nume Peter Kreuzburg. Relaţia sexuală dintre cei doi a continuat sub pretextul că acesta trebuia eliberat de demonii ce-l stăpâneau, potrivit prinţesei.

Prinţesa ar fi citit o scrisoare a bărbatului, adresată Mariei Luisa. Scrisoarea conţinea multe aluzii erotice şi „expresii extrem de obscene“, bărbatul solicitând două călugăriţe pentru plăcerile lui sexuale. Prinţesa a fost martora şi faptului că Maria Luisa pretindea că e sfântă şi că era capabilă de „lucruri supranaturale“, dar şi că avea „daruri cereşti“.

Însă îndoielile despre mănăstire au făcut din prinţesă o ţintă şi Katharina chiar susţine că ar fi fost otrăvită. În ciuda faptului că a fost grav bolnavă, ea a supravieţuit şi a trimis o scrisoare furioasă vărului ei, Gustav Adolf zu Hohenlohe-Schillingsfürst, un confident al Papei Pius al IX-lea, în care susţinea că a fost abuzată şi că-i este frică pentru propria viaţă.

Investigaţie a Inchiziţiei: „ritualuri lesbiene în mănăstire“

La doar câteva săptămâni de la evadarea ei, Katharina a contactat Tribunalul papal şi a acuzat oficial călugăriţele. O investigaţie făcută de Inchiziţie a descoperit secretele întunecate din mănăstire şi a adus, oficial, acuzaţii călugăriţelor de acolo.

În timpul investigaţiei, sora Agnese Eletta, care fusese excomunicată, a dezvăluit faptul că Maria Luisa o atinsese pentru a o vindeca, pentru că aşa i-ar fi transmis Dumnezeu. 

Un raport al audierilor preliminare, prezentat Papei, a dezvăluit că novicele au comis acte nepotrivite, fiind intime unele cu altele şi chiar sărutându-se. „În noaptea dinainte de a-i rosti jurămintele, aveau loc ritualuri lesbiene. Femeile se implicau şi în acte sexuale. Totul se petrecea pretinzând că acestea sunt acţiuni de sanctificare“, se arată în raportul descoperit de profesorul Wolf.

Actele necaste erau comise prin atingerea cu mâna, cu corpul şi, de două-trei ori, chiar folosindu-mi limba. Maria mi-a cerut să stau în anumite poziţii, cu picioarele ridicate, în timp ce ea se «înfrupta» din mine, după cum zicea ea“, povesteşte sora Maria Giacinta.

Dar Maria Giacinta, una dintre călugăriţele care au depus mărturie, nu a avut relaţii doar cu femeile. Ea a dezvăluit că un preot o „binecuvânta prea mult“. „Începea punându-şi mâinile pe capul meu, apoi mă binecuvânta în numele Trinităţii, al Fecioarei Maria, şi apoi în numele lui, ca părinte şi confesor. Apoi cădea în genunchi în faţa mea şi mă săruta cu fervoare. Apoi îşi întindea mâna dreaptă, în acelaşi timp în care îşi punea faţa pe pieptul meu, pe partea unde e inima. Apoi mă săruta pe gură şi pe faţă, îşi punea capul pe gâtul meu şi

Profesorul neamt Herbert Wolf FOTO Daily Mail

rămâneam aşa o vreme“, continuă Maria Giacinta.

Investigaţia a dezvăluit şi că sora Maria Luisa a încercat să ucidă o călugăriţe dându-i opiu. De asemenea, ea a fost responsabilă de moartea altor trei călugăriţe. Pentru crimele ei, Maria Luisa a fost condamnată la închisoare monastică, în izolare absolută, timp de 18 ani. Mănăstirea Sant'Ambrogio a fost desfiinţată.

Arhiva Secretă a Vaticanului a fost deschisă pentru cercetători încă din 1881, dar documentele legate de Inchiziţie nu au fost disponibile decât ani mai târziu.

Papa Ioan Paul al II-lea a deschis Arhiva în 1998, iar profesorul Wolf a fost unul dintre primii căruia i s-a permis accesul. Mulţumită investigaţiei lui Wolf (foto dreapta), această poveste şocantă de dezmăţ din mănăstirea Sant 'Ambrogio, care a fost îngropată în urmă cu peste 150 de ani, a putut fi spusă pentru prima dată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite