Europa

articolul anterior articolul urmator

Armata germană s-a dotat cu un comandament militar spaţial VIDEO

3
13 Jul 2021 17:27:54
Autor: News.ro
Comandamentul militar spaţial Uedem FOTO Twitter @gamesl10n
Comandamentul militar spaţial Uedem FOTO Twitter @gamesl10n

Germania a înfiinţat în mod oficial, marţi, un comandament militar spaţial ca cel al Statelor Unite sau Franţei, în contextul unor îngrijorări tot mai mari faţă de progrese ale Rusiei şi Chinei în domeniul spaţial şi al unei multiplicări a lansării de sateliţi, relatează Reuters.

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au înfiinţat, în ultimii ani, comandamente interarme ale spaţiului, cu scopul de a înfrunta eventuale ameninţări militare în spaţiu, în contextul în care relaţiile Occidentului cu Rusia se află la cel mai scăzut nivel.

Principala misiune a acestui comandament german este să apere sateliţii de comunicaţii şi de supraveghere folosiţi de armata germană de orice influenţă din afară şi să perturbe exploatarea sateliţilor inamici în cazul unui eventual conflict.

El vizează de asemenea ameninţarea pe care o reprezintă creşterea rapidă a numărului sateliţilor şi a reziduurilor acestor sateliţi la adresa dispozitivelor militare şi civile în spaţiu.

NATO avertiza, la ultimul summit, în iunie, că este pregătită să riposteze militar în cazul unui atac în spaţiu sau din spaţiu şi a desemnat spaţiul drept cel de-al cincilea domeniu de operaţiuni în 2019, alături de cele terestru, maritim, aerian şi cibernetic.

„Spaţiul a devenit o infrastructură critică, pe care este necesar să o securizăm”, a subliniat ministrul german al Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer la Uedem, un orăşel situat în apropierea frontierei cu Olanda.

Un centru spaţial din Uedem urmează să fie integrat în cadrul acestui nou comandament

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

freeson freeson4
13.07.2021, 17:47:02

Era de așteptat, devreme ce ei au lansat primele rachete balistice, nu?

+5 (5 voturi)
Maleficio Decenu
13.07.2021, 18:32:32

Din păcate nu mai au teritorii peste mări ca restul,aveau rampe de lansare deja. Au lansat primii rachete care au ajuns în outerspace,rachete balistice aveau și restul.

-5 (5 voturi)
Goicea Niculae
14.07.2021, 01:11:45

Mai bine ar transfera toată tehnica militară și războinicii imbecili pe Marte. Ar scăpa lumea de o mare pacoste.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările