Potrivit InformNapalm, care citează patru surse militare, inclusiv soldaţi ruşi, armata rusă ar putea folosi luni sau marţi arme chimice împotriva ultimilor apărători ai oraşului Mariupol, situat la Marea Azov.
Circa 2.000 de „prizonieri” ar urma să fie utilizaţi drept „scuturi umane” în această „eveniment psihologic”, avertizează InformNapalm, un portal administrat de un grup de voluntari pentru a atrage atenţia asupra războiului rus de Rusia împotriva Ucrainei.
Sursele InformNapalm spun că ruşii au plănuit să trimită soldaţi în recunoaştere, toţi fiind echipaţi cu măşti de gaze, o trusă de protecţie şi un rucsac mic al cărui conţinut rămâne un mister. De asemenea, ruşii au în vedere să desfăşoare în oraş şase cisterne al căror conţinut rămâne de asemenea un mister, acestea fiind însoţite de vehicule blindate.
InformNapalm scrie că „prizonierii” ar urma să fie prezentaţi de armata rusă ca fiind membri ai Batalionului Azov, ai cărui luptători se află acum baricadaţi la Azovstal.
Situaţia acestora este critică, după cum arată imagini ajunse în presa ucraineană. Mulţi dintre ei sunt răniţi şi au nevoie de ajutor medical, în timp ce cei apţi de lupte sunt slăbiţi din cauza lipsei de alimente şi apă potabilă.
Potrivit unui medic, fiecare luptător de la Mariupol retras în Azovstal a pierdut cel puţin 20 de kilograme de la lansarea asediului armatei ruse.

Combatanţi Azov baricadaţi la Azovstal FOTO Telegram AZOV - Mariupol
Mai devreme, Vadim Medinski, principalul negociator al Rusiei în dosarul Ucraina, a refuzat orice discuţie cu privire la evacuarea apărătorilor Mariupolului.
Familiile acestora sunt atât de disperate de situaţie, încât au cerut intervenţia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi a liderului chinez Xi Jinping.
Anna Ivleva, soţia unui puşcaş marin blocat în Azovstal, a declarat într-o conferinţă găzduită de agenţia de presă Ukrinform că Vladimir Putin poate acceptă un dialog cu Xi în privinţa evacuării ţinând cont de faptul că Beijingul este un partener economic al Moscovei.
Stavr Vişneţki, tatăl unuia dintre combatanţii Azov, a propus evacuarea lor într-o terţă ţară, cu condiţia ca ei să nu mai participe la lupte.
În opinia mai multor jurnalişti ucraineni şi ruşi neafiliaţi Kremlinului, Putin nu poate ierta Azov pentru faptul că acest batalion a eliberat în 2014 Mariupolul, aflat în acel an pentru scurt timp sub ocupaţia separatiştilor proruşi din Doneţk.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
7 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
nicio diferenta dintre comportamentul actual al rusilor si al nazistilor din WW2
Uitati-va numai la mujicii neputinciosi cum se invart in jurul Azovstal si nu stiu de unde sa inceapa. Cred ca Mariopolul o sa fie Stalingradul acestui razboi de unde o sa li se traga toate nenorocirile care urmeaza sa loveasca in aceste pushlamale rosii. Cinste voua, Azovi!! comuna _primitiva.ru
Armata rusă, suspectată că pregăteşte un atac chimic la Mariupol. NATO CE PAZESTE? DE CE NU INTRA PESTE EI CA PESTE IRAKIENI. ZIARISTILOR VANDUTI CIOCLI AI RAZBOIULUI IARASI INCEPETI CU MICIUNI SI PUPAT DOSURI AMERLOCE.
Comentariu considerat abuziv.
Ce zisese Plavane? Ți s-a urat cu viata? Sa știi ca te poți sinucide și individual, nu e nevoie sa moara întreaga omenire.
Vezi toate comentariile (7)