Europa

articolul anterior articolul urmator

AstraZeneca a fost exclus oficial din campania de vaccinare, în Norvegia. Serul de la Johnson&Johnson, oprit temporar

1
13 May 2021 10:53:03
Autor: Maria Ţaga
Recomandările comitetului de experţi s-au bazat parţial pe situaţia actuală din Norvegia, unde numărul infectărilor este redus comparativ cu alte ţări. FOTO:Inquam Photos / Octav Ganea
Recomandările comitetului de experţi s-au bazat parţial pe situaţia actuală din Norvegia, unde numărul infectărilor este redus comparativ cu alte ţări. FOTO:Inquam Photos / Octav Ganea

Vaccinul împotriva Covid-19, produs de AstraZeneca, a fost exclus din campania de imunizare, din Norvegia, iar vaccinul de la Johnson&johnson a fost exclus temporar. Anunţul a fost făcut de către premierul norvegian Erna Solberg, relatează dpa, conform Agerpres.

Decizia de excluderea a vaccinurilor anti-Covid produse de AstraZeneca şi Johnson&Johnson a fost luată pe baza sfaturilor unui comitet de experţi şi ale Institutului Norvegian pentru Sănătate Publică (FHI), din cauza riscului apariţiei unor efecte secundare foarte rare, însă grave.

Utilizarea serului Johnson&Johnson a fost oprită temporar, dar nu a fost exlus în totalitate, deocamdată din campania sa de vaccinare, guvernul intenţionând să îl ofere doar celor careîşi doresc să fie imunizaţi cu acesta. 

Norvegia a stopat folosirea vaccinului AstraZeneca pe 11 martie ca măsură de precauţie după apariţia unor cazuri rare de cheaguri de sânge după vaccinare, soldate şi cu decese. Aproximativ 138.000 de persoane fuseseră vaccinate cu acest ser până atunci.

Danemarca a exclus vaccinul AstraZeneca din campania sa de inoculare în urmă cu o lună. În acelaşi timp, mai multe state braziliene au oprit utilizarea serului pentru femeile însărcinate. 

Zeci de ţări au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca în luna martie, unele dintre acelea au reluat de atunci utilizarea serului fie integral, fie cu restricţii, după ce autorităţile medicale cu rol de reglementare au declarat că beneficiile aduse de acest vaccin prevalează în faţa oricăror riscuri.

Germania a autorizat din nou, utilizarea vaccinului produs de AstraZeneca pentru toţi adulţii de peste 18 ani

Germania a autorizat din nou, săptămâna trecută, utilizarea vaccinului produs de AstraZeneca. Miniştrii Sănătăţii din cele 16 landuri germane s-au pus de acord cu ministrul Spahn pentru a anula o decizie precedentă, care restricţiona vaccinul AstraZeneca şi îl autoriza doar pentru persoanele de peste 60 de ani. Noua dispoziţie, adoptată deja în mai multe landuri din Germania, va permite oricărui rezident adult, indiferent de grupa de vârstă din care face parte, să se vaccineze cu serul AstraZeneca dacă doreşte să facă acest lucru, iar medicii lor de familie să decidă modalitatea cea mai bună de administrare a acestui vaccin, a adăugat ministrul Spahn.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
13.05.2021, 11:29:38

Nu mai e nevoie de Astra si Johnson, este deja vaccin suficient de la Pfizer.

-2 (2 voturi)
Modifică Setările