Europa

articolul anterior articolul urmator

Atac înfiorător în Marea Britanie. O adolescentă „sadică” şi doi bărbăţi, judecaţi pentru că ar fi omorât un medic psihiatru

2
26 Jan 2022 18:56:04
Autor: Cristina Morozan
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

În Marea Britanie, o adolescentă de 17 ani este judecată alături de doi bărbaţi pentru uciderea unui medic psihiatru. Crima s-ar fi petrecut pe 20 iulie anul trecut, într-un parc din Cardiff, într-o locaţie binecunoscută pentru homosexuali.

La două săptămâni după atacul brutal din Bute Park, lângă Castelul Cardiff, dr. Gary Jenkins, în vârstă de de 54 de ani, a murit în urma unei leziuni cerebrale severe, potrivit The Sun.
 
Fata, care la acel moment avea 16 ani, şi ceilalţi doi tineri, Jason Edwards, în vârstă de 25 de ani, şi Lee Strickland, în vârstă de 36 de ani, au negat crima.
 
Totuşi, la proces, toţi trei au admis acuzaţiile de ucidere din culpă, tâlhărie şi agresarea unui martor care a încercat să oprească atacul violent din iulie anul trecut. 
 
Procurorul Dafydd Enoch susţine că adolescenta a coordonat atacul.
 
Atacul înfiorător a fost înregistrat de o cameră de supraveghere din apropiere şi tânăra poate fi auzită strigând „banii”, precum şi „crapă-i capul”. 
 
„A fost o crimă aparent motivată de lăcomie, homofobie şi placerea directă pentru violenţă”, potrivit procurorilor.
 
Dr. Jenkins, tatăl a doi copii, a fost auzit implorându-i pe atacatori.
 
„El imploră iar şi iar până când nu mai poate vorbi, apoi geme şi mormăie în timp ce îşi pierde cunoştinţa. Se aud clar sunetele îngrozitoare ale loviturilor grele care i-au fost aduse doctorului Jenkins. La sfârşit, fata este auzită spunând: „Da, aveam nevoie de asta”, potrivit procurorilor.
 
La proces, fata a susţinut că s-a alăturat atacului doar „cu jumătate de inimă”, pentru că îi era frică de cei doi bărbaţi.
 
 „Nu era o floare plăpândă (...) Realitatea este departe de acest scenariu. Pentru ca ea să fi acţionat în acest fel, trebuie să fie o tânără foarte tulburată. „A FOST TORTURĂ” Era tare şi încrezătoare şi râdea în timpul atacului. A fost tortură, pură şi simplu”
 
Când martorul Lewis Williams a ripostat pentru a opri atacul, ea a spus: „Sunt o fată”, ca şi cum ea ar fi fost victima.
 
„Dar ea nu este o tânără obişnuită de 16 ani, iar Williams a descris-o ca fiind „al naibii de rea şi sadică”.
 
Fata i-a întâlnit pe Edwards şi Strickland pentru prima dată pe 20 iulie, iar trio-ul a mers în parc plănuind să jefuiască un bărbat gay.
 
Potrivit procurorului ei au vizat pe cineva pentru jaf şi violenţă.
 
„Ştiau ce se întâmplă în parc noaptea târziu şi natura vulnerabilă a oamenilor care frecventau acea zonă. Au dat peste doctorul Jenkins, care locuia singur în Cardiff, după ce s-a despărţit de soţia sa acum şase ani. 
 
Potrivit anchetatorilor, întreaga scenă a durat circa 15 minute, timp în care aceştia l-au trântit la pâmânt şi l-au lovit cu pumnii.
 
Bărbatul care a suferit leziuni cerebrale, fractură de maxilar, dar şi multiple fracturi la nivelul coastelor, a murit la spital două săptămâni mai târziu.
 
Procuratura a spus că niciunul dintre inculpaţi nu a schiţat  un pic de remuşcare.
 
Potrivit sursei citate procesul va continua.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ludwig
27.01.2022, 08:23:19

si? pe cine intereseaza o crima din UK? si la noi sunt crime zilnice...

+1 (1 vot)
Mircinski Radunov
27.01.2022, 14:17:05

L-au prins pe Gabriel Diaconu? S-au săturat și ei de aberațiile lui de pe Adevărul :-))))))

-16 (16 voturi)
Modifică Setările