Europa

articolul anterior articolul urmator

Atentate teroriste în Paris: Polonia nu mai primeşte imigranţii repartizaţi de UE

16
14 Nov 2015 16:10:24
Autor: Viorica Marin
Konrad Szymanski, ministru de Externe desemnat al Poloniei
Konrad Szymanski, ministru de Externe desemnat al Poloniei

Ministrul de externe polonez desemnat, Konrad Szymanski, a anunţat, după atentatele teroriste de vineri seară de la Paris, că Polonia nu va putea respecta acordurile europene privind relocarea imigranţilor, un prim semn că atentatele de vineri ar putea submina grav politica Uniunii Europene privind refugiaţii.

Într-un comentariu publicat pe portalul de ştiri, cu orientare de dreapta, wPolityce.pl, Szymanski a declarat că viitorul guvern conservator polonez nu este de acord cu angajamentul asumat de fostul guvern de la Varşovia de a accepta să împartă povara relocării imigranţilor pe întreg teritoriul UE şi că acum, "în faţa evenimentelor tragice din Paris, nu vedem posibilităţile politice de a implementa aceste acorduri".
 
"Decizia Consiliului UE este valabilă pentru toate ţările UE, dar implementarea sa este foarte greu de imaginat astăzi. Va trebui să aşteptăm decizia Curţii de Justiţie a UE, o reacţie a Bruxelles-ului", a declarat totodată Szymanski într-un interviu acordat postului de radio RMF FM, citat de Reuters. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

mafia mafia
14.11.2015, 17:17:23

Iohannis, raspunsul Romaniei care e? Mai vrem salbatici?????????????

+5 (5 voturi)
arogantu
14.11.2015, 18:33:05

Mafia ți-am mai spus ești prea înfocat și îți pierzi repede rațiunea... Care ar fi argumentele logice de a nu primi refugiați subliniez refugiați în România???

-9 (9 voturi)
jan11
14.11.2015, 18:40:03

arogantu-Unul din ele ar fi atentatele din Paris.Mai vrei si altele?Ti le pot servi. mafia mafia-Iarta-ma ca mi-am permis sa raspund in locul tau.

+6 (6 voturi)
bazu caius
14.11.2015, 18:45:51

daca lucrurile merg in continuare in directia asta, o sa fim nevoiti sa primim refugiati francezi si germani.

+3 (3 voturi)
George Dumitrescu
14.11.2015, 18:57:50

Atenție, nu cadeți in plasa presei si analizați politic declarația poloneza. Aduceți-vă aminte ca acelasi lucru l-au zis polonezi si la reuniunea Grupului Vișegrad, alături de Ungaria, Romania si Slovacia, ca la doua zile dupa, la reuniunea JAI, sa voteze pentru primirea refugiaților. Ce nu vede nimeni si nu zice nimic , dar cine este interesat poate verifica pe siturile poloneze , este ca in cele doua zile Varșovia a negociat intens , acasa si in capitalele europen, cu Bruxelulul , Berlinul si Parisul cateva avantaje si compensații substanțiale pentru Polonia. La fel vor face si acum, dar cine sa vadă si audă astea din liderii nostri din politica externa. Este o lecție despre si cum se face politica internaționala astazi, trebuie sa exploatezi orice moment favorabil si sa scoți maximum de profit pt tara ta. Dar pt,asta iti,trebuie profesioniști care sa identifice aceste momente si oameni politici hotărați. Oricum se vede clar ca Polonia nu degeaba a reușit sa isi pună omul in cea mai înaltă funcție a UE, au învăț lecția si o,aplica cu succes!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările