Europa

articolul anterior articolul urmator

Au fugit din calea bombardamentelor din Ucraina, iar 4 luni mai târziu s-au întors: câinele loial îi aştepta printre ruine

0
6 Jul 2022 18:02:45
Autor: Ana-Maria Gherghiță
În stânga: mama şi fiică fotografiate când fugeau de război. Timp de 4 luni, câinele le-a aşteptat acasă
În stânga: mama şi fiică fotografiate când fugeau de război. Timp de 4 luni, câinele le-a aşteptat acasă

O familie din Ucraina, care a fugit din calea războiului, s-a întors acasă după patru luni şi nu mică i-a fost mirarea când a fost întâmpinată de căţelul lor Belyi, un husky siberian pe care a fost nevoită să-l părăsească, relatează The Sun.

Katerina Titova, în vârstă de 35 de ani, a afirmat pentru The Sun că este un miracol că Belyi a supravieţuit atacurilor: „În mijlocul ororii de a fi vizaţi de Rusia şi a disperării noastre de a pleca, a trebuit să luăm decizia sfâşietoare de a-l lăsa pe Belyi în urmă. Este un miracol că a supravieţuit fără noi. Aştepta cu răbdare de parcă am fi ieşit la magazin şi nu am fi fost plecaţi luni de zile. Plâng când văd ce a mai rămas din oraşul nostru acum. Dar faptul că Belyi este în viaţă este un dar şi ceva pozitiv de care să ne agăţăm în timp ce încercăm să ne reconstruim vieţile distruse”. 
 
În luna martie, pe reţelele sociale, a fost publicată o imagine cu Katerina Titova fugind de un bombardament aerian rusesc de mână cu fiica sa de cinci ani, potrivit The Sun. Familia a scăpat cu viaţă şi a hotărât să rămână în Vinnitsia, oraşul situat în partea central-vestică a Ucrainei, până când a decis să se întoarcă acasă. 
 
În interiorul casei, Titova a văzut găuri de gloanţe în pereţi, iar farfuriile şi obiectele din casă fuseseră aruncate pe podea de soldaţii ruşi, care i-au jefuit casa. 
 
Pe lângă proprietatea lor care a fost distrusă, Titova afirmă: „Casa vecinilor mei a fost incendiată complet. Casa noastră era în picioare, dar avea nevoie de uşi noi, ferestre şi un acoperiş, a afirmat Katerina Titova, producător de bijuterii. „Hostomel însuşi este distrus. Nu avem magazine, cafenele, bănci, farmacii sau oficii poştale. Parcul nostru este distrus. Există o piaţă care vinde alimente şi lapte”, a mai adăugat stăpâna căţelului. 
 
Îmbrăţişându-l pe Belyi şi hrănindu-l cu un biscuit, Katerina Titova a declarat: „Întotdeauna am vrut să ne întoarcem. Este casa noastră. Războiul este departe de a se termina, Putin încă ucide ucraineni nevinovaţi. Dar vom învinge”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările