Europa

articolul anterior articolul urmator

Aurul din apele uzate, soluţia găsită de doi cercetători belgieni

2
6 Dec 2019 19:50:19
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Kogainon Films
FOTO Kogainon Films

Apele uzate ascund cantităţi nebănuite de aur, argint, platină şi alte metale, spun doi cercetători din Belgia care au lucrat la un proiect în acest sens finanţat de regiunea Bruxelles-Capitale.

Natacha Brion şi Gilles Bruylants au descoperit metale preţioase în apele uzate ale capitalei Belgiei şi mizează pe extragerea lor, scrie RFI.

Aceste metale ar ajunge în apele uzate de la simpla eroziune a bijuteriilor în timpul unui duş sau în urma spălării hainelor.

Potrivit estimărilor, un gram de aur şi cinci grame de argint pot fi extrase dintr-o tonă de noroi.

Extragerea ar urma să aibă loc prin nanoparticule magnetizate în cazul metalelor preţioase şi printr-o metodă biologică în cazul metalelor grele, cum sunt cuprul, zincul sau aluminiul.

Proiectul este costisitor, dar merită, afirmă cei doi cercetători, având în vedere că actualele surse de metale preţioase riscă să dispară în cel mult 30 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Smeritu Pahomie
6.12.2019, 20:22:04

....ce sa mai faci cu atata AUR....?....rezolva asta Criza Mondiala cand toata "buba" e la suflet......doar o mana de oameni din lumea asta mai sunt DREPTI inaintea lui DUMNEZEU......restul posedati de diavoli duc omenirea in prapastia IADULUI cu rautatea lor incapatzanata....

A4___ A4___
7.12.2019, 02:18:11

e nevoie de el nu numaiin podoabe omule..............se foloseste f multin medicina ..........