Europa

articolul anterior articolul urmator

Austria ridică interdicţia pentru persoanele LGBT de a dona sânge

0
20 May 2022 20:35:08
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

"Dacă cineva vrea să-şi ofere ajutorul făcând o donaţie, nu există niciun motiv ca el să fie împiedicat din cauza orientării sale sexuale sau a identităţii de gen", a declarat ministrul ecologist al sănătăţii Johannes Rauch, citat într-un comunicat.

Schimbarea reglementării asupra donării de sânge, adoptată vineri, va intra în vigoare "vara aceasta", a precizat un purtător de cuvânt al guvernului austriac, informează Agerpres.
 
Legislaţia acestei ţări membre a Uniunii Europene interzicea până acum oricărei persoane care a avut "un raport sexual cu risc" în ultimele 12 luni să doneze sânge.
 
Modificarea adusă de coaliţia ecologisto-conservatoare exclude de acum încolo "orice donator care a avut mai mult de trei parteneri în ultimele trei luni" care preced donarea, precum şi pe partenerii lor, fără distincţie de gen sau de orientare sexuală.
 
Organizaţii precum Crucea Roşie se bazau pe acest cadru juridic pentru a exclude homosexualii, bisexualii şi persoanele transgender, argumentând cu un risc de transmitere a SIDA, potrivit asociaţiilor de apărare a drepturilor LGBT+.
 
Recent, Canada, Franţa, Spania, Italia, Israelul şi Anglia au modificat de asemenea în acest sens condiţiile de acces la donarea de sânge.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările