Europa

articolul anterior articolul urmator

Austria: scurgere de informaţii personale din testele pozitive de COVID-19. Poliţia a deschis o anchetă

0
2 Sep 2021 08:40:06
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Autorităţile austriece au anunţat miercuri, 1 septembrie, că au deschis o anchetă după ce s-a constat o scurgere de informaţii personale din zeci de mii de rezultate pozitive la testele pentru COVID-19, în regiunea Tirol.

24.000 de documente în care se află nume, adrese şi alte date cu caracter personal, au fost dezvăluite presei, potrivit Comisiei pentru protecţia datelor. Printre persoanele afectate se află şi politicieni.

„Ancheta este la început", a declarat pentru AFP directorul adjunct al comisiei Matthias Schmidl, adăugând că este prematur să se afle exact ceea ce s-a întâmplat, scrie Agerpres.

Potrivit canalului public ORF şi cotidianului Der Standard, care au avut acces la date, fostul director al companiei HG Lab Truck (o filială a HG Pharma), însărcinat cu efectuarea testelor în Tirol, este cel responsabil de această scurgere de informaţii.

Acesta a explicat că a transmis datele printr-un mail, pe 11 august, către un tehnician din afara companiei, sub formă de tabele Excel criptate. A negat orice eroare şi a susţinut că este victima unei piratări informatice.

Înainte de acest caz, HG Lab Truck, care a obţinut contractul de la autorităţile locale fără să treacă printr-o licitaţie, a fost criticat cu privire la fiabilitatea testelor.

Autorităţile din Tirol au condamnat acest incident spunând că nu sunt respectate „standarde ridicate de securitate pentru protecţia datelor'' şi au anunţat că vor acţiona în justiţie „dacă se dovedeşte că datele au fost într-adevăr transmise unor terţi contrar angajamentelor asumate'', conform unui comunicat de presă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările