Europa

articolul anterior articolul urmator

Austria a suspendat serviciile feroviare cu Italia prin trecătoarea Brenner, pentru a preveni răspândirea coronavirusului

0
24 Feb 2020 06:24:27
Autor: News.ro
Austria a suspendat serviciile feroviare cu Italia prin trecătoarea Brenner, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. FOTO Philipp Guelland/Getty Images
Austria a suspendat serviciile feroviare cu Italia prin trecătoarea Brenner, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. FOTO Philipp Guelland/Getty Images

Austria a suspendat serviciile feroviare cu Italia prin trecătoarea Brenner, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al operatorului feroviar austriac OBB, citat de Reuters.

„Traficul feroviar de pasageri cu Italia, prin trecătoarea Brenner, a fost suspendat pe ambele sensuri”, a spus purtătorul de cuvânt.

Trecătoarea care traversează Alpii este o rută feroviară importantă şi frecventată între Italia, Austria şi Germania.

Anterior, Ministerul de Interne austriac anunţase că a blocat intrarea în ţară a unui tren care venea din Italia, sub suspiciunea că doi pasageri ar putea fi infectaţi cu coronavirus.

„În această seară un tren pe ruta Veneţia-Munchen a fost oprit la graniţa austriacă”, potrivit ministerului.

Operatorul feroviar de stat din Italia a informat operatorul feroviar austriac OBB că în tren se află două persoane cu febră.

Trenul aştepta în trecătoarea Brenner, pe teritoriu italian, iar autorităţile discutau care să fie procedura.

Nu este clar dacă trenul va putea să îşi continue călătoria, a declarat iniţial un purtător de cuvânt al OBB.

În Italia a avut loc o explozie a numărului de cazuri de coronavirus, care a crescut duminică la peste 150, având loc trei decese. Guvernul a închis cele mai afectate zone, din regiunile Lombardia şi Veneto din nordul ţării.

Duminică, ministrul austriac de Interne Karl Nehammer a declarat că un grup de lucru pentru coronavirus se va reuni luni pentru a discuta dacă să fie introduse controale la graniţa cu Italia.

Aceste controale la graniţă pot fi introduse într-o oră, a declarat generalul Franz Lang, care este responsabil de siguranţa publică.

În Austria au fost 181 de cazuri de suspecţi de coronavirus, niciunul confirmat, potrivit Ministerului de Interne.

Peter Kaiser, guvernator al provinciei Carintia, aflată la graniţa cu nordul Italiei, a recomandat duminică evitarea călătoriilor în Italia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii