Europa

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile spaniole verifică dacă premierul bulgar i-ar fi cumpărat o vilă în Barcelona amantei sale, Miss Bikini 2006

9
23 Feb 2020 12:58:35
Autor: Viorica Marin
Borislava Iovceva, fosta Miss Bikini 2006
Borislava Iovceva, fosta Miss Bikini 2006

Ziarul spaniol El Periodico scrie că premierul bulgar Boiko Borissov este cercetat de poliţia catalană pentru o presupusă implicare în spălare de bani şi criminalitate organizată. Publicaţia notează că fosta Miss Bikini 2006, Borislava Iovceva şi tatăl ei au primit, după 2013, 5 milioane de euro cu care au cumpărat o vilă şi un magazin. Banii au venit de la persoane din anturajul lui Borisov prin firme off-shore.

Potrivit informaţiilor , o vilă în valoare de 3 milioane de euro şi alte proprietăţi scumpe, care ar valora în total 5 milioane de euro, au fost cumpărate la Barcelona de două companii off-shore ce au legături cu un fost model bulgar, despre care se spune că a avut o relaţie cu premierul Boiko Borisov. Poliţia catalană a stabilit că veniturile lui Borissov nu ar putea justifica un astfel de stil de viaţă.
 
„El Periodico” citează numele modelului Borislava Iovceva (Miss Bikini 2006) care trăieşte împreună cu tatăl şi cu fetiţa sa născută în 2012 într-o vilă de lux la Barcelona. Vila împreună cu un magazin de modă în centrul oraşului este înregistrată pe numele unei companii al cărei preşedinte este tatăl acesteia.
 
Ancheta poliţiei spaniole a demarat în 2019 pe baza unei cereri trimite de organizaţia nonguvernamentală Boeţ (Luptătorul) trimisă prin Ambasada Spaniei la Sofia.
 
Iovceva şi tatăl ei au primit, după 2013, 5 milioane de euro cu care au cumpărat vila cu piscină şi un magazin. Banii au venit din persoane din anturajul lui Borisov prin firme off-shore.
 
Poliţia catalană a verificat veniturile oficiale ale modelului, tatălui ei şi pe cele ale premierului bulgar şi a stabilit că ele nu corespund investiţiei de 5 milioane de euro, scrie site-ul e-vestnik.bg. În Spania Iovceva conduce un Porsche Macan de 70 000 de euro cumpărat în 2017. Magazinul de modă şi compania pe numele tatălui însă nu aduc venituri mari, ba chiar sunt în pragul falimentului.
 
La sfârşitul lui 2015 în Bulgaria au apărut înregistrări audio în care şefa de atunci al tribunalului municipal Sofia, Vladimira Ianeva, (prietena de familie a numărului 2 în partidul premierului, Ţvetan Ţvetanov) declară în faţa judecătoarei Rumeana Cenalova că Borisov a cumpărat o vilă la Barcelona pentru amanta sa. Cu 3-4 ani în urmă ziarul „Mariţa” de la Plovdiv (oraşul în care a trăit familia modelului) a publicat un articol despre legăturile sale amoroase cu primul ministru. Fratele fostei Miss Bikini 2006 este coechipier al lui Borisov în echipa de fotbal Tigrii de la Bistriţa (cartier rezidenţial al Sofiei), potrivit europa libera.
 
Problema vilei de la Barcelona a fost abordata în cadrul campaniei pentru ultimele alegeri europene de către ziarista de investigaţii Elena Ionceva, acum – membră a Parlamentului european.
 
Borisov a declară, citat de euractiv.com : „De 100 de ori am spus că nu am nimic la Barcelona. Nu am fost căutat de poliţia spaniolă…” Premierul a făcut aluzie că este victimă a unui complot finanţat de ruşi în care este implicat şi „vecinul” (preşedintele Radev)
 
La întrebarea dacă o cunoaşte pe Iovceva, el a răspuns că nu poate vorbi pe cine cunoaşte şi pe cine – nu, dar este sigur că povestea miroase a ruble.
 
De asemenea, Borissov a arătat spre o legătură rusă, spunând că cei care au ajutat au fost „fii ai ofiţerilor GRU care lucrează în Parlamentul European”. 
 
El a mai spus că este gata să parieze cu colegii „pentru câteva ruble”, că atunci când lucrurile vor fi rezolvate, va fi evident că atacul a venit din est.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Goguţă
23.02.2020, 13:14:38

Uite braul, trece raul ! Daca s-ar compara si la noi averea cu veniturile declarate multi ar trebui arestati !

+6 (6 voturi)
Sorin Constantin
23.02.2020, 14:19:40

@ Goguta..., uite o întrebare, pentru tine : Pe la începutul secolului XX, o foarte apreciată prostituată de lux din București, poreclită ,,Mița biciclista" a primit cadou de la un admirator, client, o mare vilă în centrul Bucureștiului...Admiratorul era atunci căsătorit cu una, o fostă britanică, una Maria, care și ea era foarte ,,zburdalnică", doar primul copil născut era conceput cu soțul, restul semănau cu un consilier liberal....Te ajut, să nu obosești făcînd socoteli, admiratorul avea sînge albastru prin vine, și a fost alintat ,,Întregitorul".Ne băgăm noi în detalii din astea simple de la vecinii bulgari ? Că un politician a tînjit după trup tînăr și străin ? Ei și ? Cine nu ar tînji, dar cam toți rămîn cu tînjitul!!!

+2 (8 voturi)
Mandrean Paul
23.02.2020, 17:55:30

@constantinovici, Cum e vremea pe la voi, prin Sankt Petersburg, pe strada Savuskina? Mai ploua ca si ieri? Tot la nr 55 aveti sediul, trolishor?

0 (8 voturi)
OmTacut
23.02.2020, 14:05:57

Politia catalana nu poate sa verifice si averile ilicite ale politicienilor romani?

+7 (9 voturi)
Index 4.2
23.02.2020, 17:23:23

Se poarta si pe la case mai mari. In 2016 in timpul campaniei electorale din USA Trampa( conservator si familist convins pan la Dumnezeu dealtfel!) , pe atunci candidat doar, a dat sute de mii de dolari spaga de tacere la actritze din filme de adulti, ca sa taca , sa nu spuna electoratului despre aventurile Vlajganului Oranjeat , cu ele! Asta e politica , o Curba iar politicienii , niste curbe jucatori, prostind masele care au mintuca scurta.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)