Europa

articolul anterior articolul urmator

Barcelona. Noi confruntări violente între susţinători ai rapperului Pablo Hasel şi forţele de ordine: Cel puţin zece arestări

10
28 Feb 2021 11:28:58
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

O furgonetă de poliţie incendiată, pubele în flăcări şi furturi... La 11 zile după arestarea în Spania a rapperului Pablo Hasel, manifestaţiile continuă la Barcelona şi o nouă demonstraţie a degenerat sâmbătă în confruntări cu poliţia, potrivit AFP.

Manifestaţia, al cărei cuvânt de ordine a dost „Lluitar, crear poder popular” („Luptă, creează puterea populară” în catalană), a avut loc în special pentru susţinerea rapperului condamnat şi închis pentru că a scris mesaje pe Twitter atacând monarhia şi forţele de ordine, dar a avut şi alte revendicări.

Mai multe sute de participanţi au defilat în spatele unui uriaş banner pe care scria „Până când vor cădea. Nimic de pierdut. Totul de câştigat”, potrivit unui jurnalist AFP.                

„Cazul lui Pablo dezvăluie ceea ce trăim în acest stat fascist (...), că trebuie să te baţi şi că este vorba de încălcarea drepturilor fundamentale”, a declarat pentru AFP Adria, muzician în vârstă de 26 de ani venit să protesteze. 

FOTO EPA-EFE

„Cine sunt eu pentru a judeca ce pune el în cuvintele sale. Dar să-l condamni pentru asta mi se pare un atac la adresa libertăţii de exprimare”, a afirmat Barbar Salazar, un medic în vârstă de 36 de ani.

Adunarea a degenerat la începutul serii, cu acte de vandalism şi jafuri ale unor bănci dintre care una a fost incendiată.

Vitrine sparte, faţade vopsite şi cocktailuri Molotov, dintre care unul a incendiat o furgonetă a poliţiei, mai mulţi revoltaţi „cu glugă” au atacat „magazine, în special bănci”. 

Cel puţin zece persoane au fost arestate în cursul confruntărilor, a indicat poliţia catalană pe Twitter, dintre care una „este implicată în incendierea camionetei”. 

Premierul spaniol Pedro Sanchez a considerat, într-un mesaj pe Twitter, „inacceptabile actele de vandalism şi violenţele care au zguduit în această noapte Barcelona”, oferindu-şi tot sprijinul pentru poliţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Goguţă
28.02.2021, 11:58:30

rapperului condamnat şi închis pentru că a scris mesaje pe Twitter atacând monarhia şi forţele de ordine, Si nici o reactie UE, nici o sanctiune din partea americanilor ?

-10 (14 voturi)
Kongo-Müller
28.02.2021, 12:17:56

Comunistii vor sa dea jos monarhia din Spania, si la TV nimic. Doar cand e ceva la Moscova ... taraboi mediatic ! Ai uitat ca Romania e in NATO ?

+2 (4 voturi)
nihil sine deo
28.02.2021, 12:14:30

asa arata haosul socio-etnic

-5 (5 voturi)
B M
28.02.2021, 12:14:55

Îți dai seama de calitatea pretinșilor activiști pentru drepturi de orice natură , după distrugerile lăsate în urmă și mai ales pentru apetitul pentru proprietatea privată!

0 (2 voturi)
Goguţă
28.02.2021, 12:21:10

Lasand de-o parte manifestantii ramne totusi ramne cauza "rapperului condamnat şi închis pentru că a scris mesaje pe Twitter atacând monarhia şi forţele de ordine"

-6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările