Europa

articolul anterior articolul urmator

Barnier acuză Marea Britanie că face paşi înapoi de la angajamentele pe care şi le-a asumat şi ameninţă cu un „no deal“

1
31 May 2020 21:14:09
Autor: News.ro
Michel Barnier FOTO EPA-EFE
Michel Barnier FOTO EPA-EFE

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a acuzat duminică Marea Britanie de faptul că a făcut paţi în urmă faţă de angajamentele pe care şi le-a asumat şi a ameninţat că nu se va încheia un acord în cazul în care acest lucru continuă, relatează DPA.

Londra ”a făcut un pas înapoi - doi paşi înapoi, trei paşi înapoi - de la angamentele pe care şi le-a asumat iniţial”, a declarat Barnier pentru The Sunday Times, înaintea celei de a patra runde de negocieri cu priviren la viitoarea relaţie după Brexit, programată săptămâna viitoare.

În cazul în care Guvernul lui Boris Johnson nu dă curs angajamentelor din Declaraţia Politcă pe care a adoptat-o împreună cu Uniunea Europeană (UE) în toamnă - ca punct de pornire a negocierilor cu privire la viitoarea lor relaţie -, nu va exista niciun acord, a avertizat Barnier.

Negociatorul-şef UE al Brexitului sublinia săptămâna trecută că următoarea rundă de negocieri este crucială în vederea încheierii unui acord comercial cu Marea Britanie.

Precedentele trei runde de negocieri s-au încheiat fără rezultate tangibile.

Marea Britanie a ieşit din UE la 31 ianuarie, iar în prezent se află într-o perioadă de tranziţie, până la sfârşitul anului, în care regatul continuă să facă parte din piaţa internă europeană şi Uniunea Vamală.

Această perioadă de tranziţie poate fi prelungită cu doi ani, iar o decizie pe această temă urmează să fie luată la summitul UE din iunie.

Însă premierul britanic Boris Johnson respinge aprig această opţiune.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Pontus Euxinus
1.06.2020, 04:46:07

UK face ceva pe acordul Eurabiei. UK a avut nevoie doar de acordul poporului pentru a parasi cloaca globalista progresista anti crestina si pro islamica Si dupa UK , vor mai iesi France si Italia . hai pa!