Europa

articolul anterior articolul urmator

Bătăi de cap pentru Boris Johnson, din cauza unor tensiuni între ministrul său de Interne şi MI5

5
25 Feb 2020 14:41:35
Autor: Ion Gaidau
Priti Patel FOTO EPA-EFE
Priti Patel FOTO EPA-EFE

Un conflict între ministrul de Interne Priti Patel şi MI5 riscă să se agraveze şi să pună la grea încercare guvernul condus de Boris Johnson.

Activitatea lui Priti Patel este subminată de MI5, serviciul responsabil de securitatea internă a Regatului Unit, dezvăluie „The Sunday Times“.

Potrivit publicaţiei sus-menţionate, unii oficiali din MI5 nu au încredere în competenţele lui Patel, aflată în post din iulie, şi îi ascund anumite informaţii. Impresia MI5 este că ea nu cunoaşte subtilităţile serviciilor de informaţii, spune o sursă apropiată dosarului.

În plus, conflictul dintre Patel şi MI5 ar fi agravat şi de faptul că ministrul încearcă să obţină demisia lui Sir Philip Rutnam, unul dintre cei mai influenţi membri ai Biroului de Interne.

Priti Patel însăşi a recunoscut că îi este „extrem de dificil“ să-şi gestioneze colaborarea cu MI5, notează „The Sunday Times“.

MI5 a reacţionat imediat în legătură cu acest articol, calificându-i divulgările ca fiind „pur şi simplu false“.

Un membru al echipei lui Patel a declarat la rândul său că şefa sa a devenit „lividă“ în momentul lecturării acestor acuzaţii şi a cerut deschiderea unei anchete.

Priti Patel, în vârstă de 47 de ani, face parte din garda tânără a conservatorilor din jurul lui Boris Johnson. Promovatea sa rapidă la un minister atât de important nu este pe gustul tututor, mai ales a celor care încă îşi aduc aminte bine de felul în care a ieşit din echipa fostului premier Theresa May.

La 8 noiembrie 2017, Patel a fost nevoită să-şi dea demisia din postul de secretar de stat pentru Dezvoltare Internaţională. Motivul: o călătorie compromiţătoare în Israel.

Membră a „Conservative Friends of Israel“, o asociaţie între conservatorii din Marea Britanie şi Israel destinată consolidării legăturilor culturale, economice şi comerciale între cele două ţări, politiciana a profitat de o vacanţă în Israel pentru a se întâlni cu oficiali locali de rang înalt, inclusiv cu premierul Benjamin Netanyahu, fără a informa Guvernul May. „Deconspirată“ la întoarcerea în Marea Britanie, Patel a omis să spună că s-a înţeles asupra acordării unei finanţări armatei israeliene cu titlu de intervenţie umanitară în favoarea unor răniţi sirieni din Golan.

Comentând cazul Priti Patel-MI5, presa britanică îl pune pe seama ascuţirii cuţitelor între „brexiters“, reprezentaţi de ministru, şi „anti-brexiters“. Brexitul a cauzat numeroase controverse, cei 900.000 de români din UK fiind preocupaţi de viitorul lor în insulă, aceştia fiind foarte activi pe piaţa serviciilor din Londra.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Carmen Florea
25.02.2020, 15:29:26

Poate se amana porcaria de Brexit betivilor de englezi

-3 (3 voturi)
Pontus Euxinus
25.02.2020, 16:20:49

Asa este, Eurabia are bani mai putin la buget din cauza ca UK s-a carat si nu mai contribuie... Plangeti , plangeti :)

+2 (4 voturi)
spaima vitelor
25.02.2020, 17:06:35

Lasa ca introduce UK 5G de la chinezi si afla tot de la Beijing, nu mai trebuie MI5!!!

+2 (4 voturi)
Carmen Florea
25.02.2020, 20:28:47

5 G este pericol pentru populatie

0 (2 voturi)
Necula Mario
25.02.2020, 20:13:01

Hmmm... Precum in US si Mlastina din Washington , D.C , se pare ca si britanicii au o Mlastina , de-a lor , cu epicentrul in MI5.... Identic cu pucistii de la conducerea FBI ,din US , pucisti , plantati de Obama /Clinton , cu acest scop , de a incerca o lovitura de stat , care dupa cum stim , a esuat... Prim Ministrul Johnson , va trebui sa sece si sa deratizeze Mlastina din MI5 ,si MI6 ( care lucra cu Obama /Clinton via Steele ,inventand povesti cu rusi , ukrainieni si alte falsuri . Toate platite de Partidul Democrat American si de Campania lui Hillary Clinton , in 2015/2016... Sper ca Prim Ministrul Boris Johnson , va urma exemplul Presedintelui Trump, si va trece la scoaterea din uz a creaturilor Mlastinii britanice... Este evident ca in MI5 , sunt creaturi care se impotrivesc dorintelor gloatelor britanice , de a fi Suverani si nu slugile celui De-al Patrulea Reich , cunoscut pe teritoriul Plantatiei si sub nick ul de Uniunea Europeana , alintat de subsemnatul cu numele de Colhozul European...

+2 (2 voturi)
Modifică Setările