Europa

articolul anterior articolul urmator

Bavaria anulează târgurile de Crăciun şi limitează contactele nevaccinaţilor

4
19 Nov 2021 16:50:22
Autor: News.ro
Târgurile de Crăciun sunt o adevărată instituţie în Germania, iar Târgul de Crăciun de la Nuremberg din Bavaria este unul duntre cele mai renumite. Foto: Pixabay
Târgurile de Crăciun sunt o adevărată instituţie în Germania, iar Târgul de Crăciun de la Nuremberg din Bavaria este unul duntre cele mai renumite. Foto: Pixabay

Şeful Guvernului din Bavaria Markus Söder a anunţat vineri anularea tuturor târgurilor de Crăciun în acest land, unul dintre cele mai afectate în Germania de noul val covid-19, relatează AFP.

”Situaţia este foarte, foarte serioasă şi complicată”, a avertizat într-o confernţă de presă, la Munchen, Markus Söder. 

Barurile şi discotecile urmează, de asemenea, să fie închise în locuri în care rata infecţiei este deosebit de mare, a mai anunţat el. 

Târgurile de Crăciun sunt o adevărată instituţie în Germania, iar Târgul de Crăciun de la Nuremberg din Bavaria este unul duntre cele mai renumite. 

”Ne pare rău”, a declarat şeful Guvernului bavarez, care şi-a justificat decizia prin contacte multiple între oameni în aceste pieţe şi imposbilitatea unei controlări eficiente a statutului sanitar al vizitatorilor.

 În Bavaria, nevaccinaţii urmează, de asemenea, să fie supuşi ”de facto carantinei”, a anunţat Markus Söder. 

Întregul land aplică legea ”2G”, care autorizează numai vaccinaţii (”geimpft”) şi vindecaţii (”genesene”) să aibă acces în locuri publice precum restaurante, cinematografe, săli de concert sau evenimente sportive. 

Nevaccinaţii sunt obligaţi, de asemenea, să-şi limiteze contactele la cinci persoane care provin din două gospodării, a anunţat el. 

În districtele în care incidenţa depăşeşte 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de şapte zile, ”totul va trebui să fie închis”, a anunţat premierul bavarez, cu excepţia şcolilor şi magazinelor. 

”Avem un obiectiv clar: lupta împotriva (noului) coronavirus, protejarea oamenilor şi sistemului de sănătate”, a declarat Markus Söder. 

”Aceasta nu este o retorică de război. O îngrjorare profundă ne face să acţionăm”, a subliniat el. 

Markus Söder face aceste anunţuri la o zi după o reuniune de criză a cancelarului în exerciţiu Angela Merkel cu miniştrii-preşedinţi ai landurilor, care au decis să le interzică nevaccinţailor din întreaga Germanie accesul în locuri publice acolo unde pragul spitalizării depăşeşte trei bolnavi de covid-19 la 100.000 de locuitori - un prag atins în 12 dintre cele 16 landuri germane. 

Preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) a pus la îndoială, vineri, eficienţa acestor măsuri. 

”În situaţia actuală, asta nu este de ajuns”, a subliniat într-o conferinţă de presă la Berlin Lothar Wieler. 

Bilanţul zilnic al covid-19 a depăşit pragul de 50.000, iar la nivel naţional incidenţa este de peste 340 de cazuri la 100.000 de locuitori. viewscnt

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Closer to truth
19.11.2021, 17:12:43

Si in Roumania se pregatesc baeramurile... https://adevarul.ro/news/societate/relaxari-anuntate-cnsu-vor-desfasura-manifestarile-1-decembrie-document-1_6197a53a5163ec4271b8cb2d/index.html

+14 (16 voturi)
Ion Capsuna
19.11.2021, 19:40:21

Sunt curios pe cine vor mai da vine pt. viata mizerabile pe care o traim, tucni cind vor incepe vaccinatii sa moara?! Cind vor constientiza guvernele ca vaccinurile sunt ineficiente, nu numai in prevenirea raspindirii covid, dar si au si protectie limitata impotriva imbolnavirilor?!

-16 (16 voturi)
a4
19.11.2021, 22:03:34

Kapshuna nu fii pampalau breeee moldoviene, vacinatii o sa moara din cauza nevaciinatilor daca par tulpini noi din cauza de tembei nevacinati (omul e o uzina chimica si biologika din care sare tulpi a noua daca nu e vaccinat amaratu)...................sper din suflet ca esti vaccinat bade'........

-15 (15 voturi)
gyll
19.11.2021, 21:20:53

News.ro, cum se numește orașul cu cel mai mare târg de sărbători, am fost în el dar am uitat. "Ziarist" ,așa crezi că ești?

+15 (15 voturi)
Modifică Setările