Europa

articolul anterior articolul urmator

Belarusul ameninţă Polonia: În caz de conflict, teritoriul polonez va fi obiectivul nostru principal. Este o provocare şi o ameninţare militară clară

15
7 Jul 2022 10:43:42
Autor: Maria Ţaga
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Belarusul ameninţă Polonia cu războiul şi spune că această ţară va fi primul său obiectiv militar, în cazul în care „va fi atacat” şi „va răspunde” cu lovituri asupra infrastructurii de război şi a posturilor de comandă ale Poloniei, a declarat adjunctul şefului armatei bieloruse Ruslan Kosighin.

„În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal”, a ameninţat Kosighin, citat de agenţia oficială Belta, conform Agerpres.

Militarul bielorus spune că Belarusul îşi va concentra răspunsul asupra „centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare a sistemelor de apărare antiaeriene, arsenalelor şi bazelor, dar şi altor obiective economice importante”.

„Suntem pregătiţi pentru diverse evoluţii ale situaţiei. Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înţeleagă foarte clar că răspunsul nostru în faţa oricărei provocări armate va fi, fără echivoc, adecvat şi ferm”, a adăugat oficialul belarus.

Kosighin a insistat că Belarusul acordă o atenţie specială amplasării sistemelor de apărare antiaeriană americane în regiunea europeană şi îndeosebi în Polonia, situaţia fiind văzută ca  „o provocare şi o ameninţare militară”.

„Întreg ansamblul de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovadă a activităţii planificate de Washington şi Bruxelles care, sub pretextul îngrădirii ameninţărilor dinspre est (...) creează grupuri militare pentru posibila lor folosire în această direcţie”, a susţinut el.

Militarul bielorus a concluzionat că, „în fond, este vorba despre pregătiri pentru a realiza operaţiuni militare în direcţia est”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Blagos
7.07.2022, 11:01:51

Du-te ba si fa unirea cu Rusia ! Nu te vezi ca esti nimic

-2 (10 voturi)
GRIGORIU Grieg
7.07.2022, 10:59:36

Pai Blegos, acum un an erai mare fan Lukashenko, ce s-a intamplat intre timp de ti-a iesit asa tare de la inima ?

+4 (4 voturi)
Blagos
7.07.2022, 11:10:53

Incepe sa devina seminazist cu obraz gros ! El exista doar pentru ca l-a tinut Rusia . Alfel acum NATO si UE se zbenguiau pe teritoriul lui ca prin Ucraina , iar el era ca Dodon in Moldova (care e doar afon) .

-5 (5 voturi)
Lucifer
7.07.2022, 11:38:19

Belarusul va fi împărţit între Lituania, Polonia şi Ucraina.

+5 (7 voturi)
Blagos
7.07.2022, 11:43:16

Incepe sa semene si Luka cu Dodon , altu care a fost votat 4 ani de zile la putere in care a dormit , in loc sa inceapa sa bage la puscarie nazisti . Care indiferent ce se intampla il baga ei acum l-a puscarie . N-a inteles tantalau desi i-am explicat de atatea ori ca asa functioneaza regimurile naziste . Ca era suficient sa se uite la Romania .

-9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările