Europa

articolul anterior articolul urmator

Belgia interzice călătoriile neesenţiale în afara ţării începând de miercuri

2
22 Jan 2021 20:58:57
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Belgia a decis să interzică populaţiei călătoriile neesenţiale în afara ţării începând de miercuri şi până la 1 martie, a indicat pentru AFP o sursă guvernamentală confirmând informaţii din presa belgiană.

Decizia vizează să stopeze propagarea coronavirusului şi a variantelor recent apărute. 

Sunt interzise "călătoriile de agrement, vor fi controale la frontiere cu amenzi", a precizat pentru RTBF un alt lider, Elio di Rupo, preşedinte al regiunii valone. 

Persoanele care vor să călătorească din sau spre Belgia vor fi obligate să prezinte un motiv valid - cum ar fi îndatoriri familiale ori studii - pentru a li se permite trecerea frontierei.

Regulile se aplică şi rezidenţilor belgieni, care vor fi nevoiţi să intre în carantină la sosire timp de 7 zile şi să prezinte teste PCR negative la coronavirus în prima şi în ultima zi de izolare.

Totuşi, lucrătorii esenţiali şi cei din transporturi vor fi în continuare autorizaţi să se deplaseze în afara ţării.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Badea Scârţan !
22.01.2021, 21:48:50

Lupta cu SarsCov 2/Covid-19 e in plina desfasurare. Belgia ca si alte natiuni occidentale(UK, Germania, Franta, Olanda, Danemarca, Suedia, Spania, Italia, Austria, SUA) au cam mult de furca cu virusul. Speranta e in vaccin. Insa, vaccinul merge extrem de greu, iar dupa viteza de vaccinare nu exista nicio sansa ca pe aceasta cale sa se atinga masa cirtica necesara dobandirii imunitatii de grup(sau de turma, cum vad ca le place sa afirme unor neinitiati) Daca ne raportam la cazurile de persoane care au dobandit imunitatea prin boala afectiva, si care nu dureaza, conform studiilor actuale, mai mult de 5 luni( vezi cazurile de reinfectare deja descrise in articole din revistele medicale !) vaccinarea tine prea mult, ca o eventuala imunitate dobandita, sa depaseasca procentual 65% din total populatie in mai putin de 4-5 luni astfel incat sa se blocheze transmiterea activa a virusului. Deci ne vom invarti in cerc ceva vreme de acum inainte, pana cand, probabil Sars cov 2 va incetini din motive naturale, mai degraba, decat din piedica, bariera, ridicata de vaccinare. Ori, singura natiune care a sesizat paradoxul pare a fi cea israeliana. Acolo viteza de imunizare e aproape de ce ar trebui...In rest, Romania, e undeva pe locurile rezervate retrogradatilor. Ce sa mai vorbim de Africa, America de Sud, unele tari asiatice precum Tadjikistan, Kirgiztan, Cambodgia, Laos, Afganistan, Pakistan , India...?! Concluziv, sa fim optimisti si sa ne pregatim pentru ce este mai rau...

-9 (9 voturi)
IC XC
23.01.2021, 00:24:08

Călătoriile neesențiale vor fi interzise începând cu 27 ianuarie și până la 1 martie in Belgia. Cu toate acestea, sunt unele excepții. Călătoriile în străinătate rămân autorizate în șase cazuri specifice și considerate esențiale de către autorități. Iată cele 6 excepții care încă le permit belgienilor să călătorească între 27 ianuarie și 1 martie: Calatorii de afaceri. Rezidenților transfrontalieri li se va permite în continuare să treacă frontiera fără a se supune carantinei, dar pentru maximum 48 de ore. Ajutând pe cineva în nevoie. Studii: de exemplu, un student luxemburghez care studiază la Bruxelles va putea întotdeauna să treacă granița. Cerințe familiale, cum ar fi boala sau moartea unei persoane dragi. Vizite la părinți separați care au copii în custodie comună care locuiesc într-o țară de frontieră. De ce să aștepți pana pe 27 ianuarie ...?, se intreabă unii.. Politicienii ar putea avea programari la coafor şi frizerii în Franţa săptămâna aceasta ..., răspund alţii. Ştim că sunt închise în Belgia de mult timp..

-5 (5 voturi)
Modifică Setările