Europa

articolul anterior articolul urmator

Berlusconi preferă închisoarea decât munca în folosul comunităţii

0
28 Jul 2013 18:12:00
Autor: Viorica Marin
Fostul premier italian Silvio Berlusconi riscă ani grei de închisoare
Fostul premier italian Silvio Berlusconi riscă ani grei de închisoare

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, a declarat că dacă se va confirma şi la ultima instanţă condamnarea sa pentru fraudă fiscală,preferă să meargă în închisoare decât să facă muncă în folosul comunităţii sau să beneficieze de regimul special al justiţiei italiene pentru persoanele în vârstă.


„Nu voi merge în exil. Nu voi accepta să fac muncă în folosul comunităţii, ca un criminal care trebuie reeducat“, a declarat fostul şef al guvernului italian pentru cotidianul de centru dreapta „Libero“, preluat de AFP. Referindu-se la examinarea, marţi, de către Curtea de casaţie, a recursului contra condamnării sale la patru ani de închisoare şi cinci de interdicţie de exercitare a unui mandat public, în dosarul Mediaset, miliardarul, care va împlini 77 de ani în septembrie, a afirmat, de asemenea, că va refuza să beneficieze de posibilitatea pe care o au persoanele în vârstă de a-şi ispăşi pedeapsa în arest la domiciliu.

Berlusconi a recunoscut că este foarte afectat de aceste măsuri: „Nu mai dorm de o lună. Mă trezesc noaptea şi mă uit în tavan, gândindu-mă la ce mi-au făcut“. Magnatul media îi acuză constant pe magistraţii de stânga că orchestrează o adevărată vendetă contra lui. El rămâne totuşi destul de optimist, afirmând că nu îl pot declara vinovat. Eram preşedintele Consiliului la vremea faptelor, ce aş fi putut şti despre contractele drepturilor de televiziune? - a întrebat el.

Dosarul Mediaset se referă la achiziţionarea şi vânzarea de drepturi de a difuza filme şi seriale de televiziune americane din partea societăţii Mediaset, fondată de Silvio Berlusconi, şi în care fostul premier este acuzat de fraudă fiscală. Curtea de Casaţie va examina marţi, 30 iulie, un recurs contra condamnării sale la patru ani de închisoare şi cinci ani de interdicţie de exercitare a unei funcţii publice.

Berlusconi a mai fost judecat şi într-un alt dosar, cunoscut sub numele de"Rubygate", pentru de abuz de putere şi de întreţinere de relaţii sexuale contra cost cu o prostituată, marocana Karima El-Mahroug, numită "Ruby", minoră la vremea respectivă. În acest dosar el a fost condamnat în luna iunie de judecătorii Tribunalului din Milano la şapte ani de închisoare şi la interdicţia permanentă de a exercita funcţii publice. Avocatul lui Berlusconi, Niccolo Ghedini, a anunţat un recurs la Curtea de Apel din Milano şi, în caz de confirmare a pedepsei, un recurs la Curtea de Casaţie de la Roma.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările