Europa

articolul anterior articolul urmator

Berlusconi şi Ruby, anchetaţi pentru corupere de martori. Il Cavaliere, copleşit de procese la 77 de ani

2
23 Jan 2014 17:44:21
Autor: Diana Rusu
Celebra Ruby şi Silvio Berlusconi
Celebra Ruby şi Silvio Berlusconi

Justiţia italiană a deschis o anchetă împotriva lui Silvio Berlusiconi, avocaţilor săi şi mai multor tinere, inclusiv „Rubi", pentru corupere de martori, în cadrul procesului fostului şef de Guvern, relatează AFP.

Această decizie a fost luată în urma condamnării lui Il Cavaliere la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră în schimbul unor sume de bani. În hotărâre, tribunalul de la Milano l-a acuzat pe magnatul media „de alterarea sistematică a probelor" şi „cumpărarea martorilor", inclusiv a tinerei marocane Karima El-Mahroug, alias „Ruby".

Decizia urmează condamnării lui Berlusconi la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi întreţinere de relaţii sexuale contra cost cu o minoră. În noiembrie, tribunalul de la Milan l-a acuzat pe magnatul media de „alterarea sistematică a dovezilor“ şi „cumpărarea martorilor“, inclusiv a tinerei marocane Karima El-Mahroug ('Ruby').

O anchetă a fost deschisă împotriva a 45 de persoane, a indicat procurorul de la Milan, Edmondo Bruti Liberati, în faţa presei.

Printre aceste persoane se numără şi avocaţii celui supranumit „Il Cavaliere“, Niccolo Ghedini şi Piero Longo, precum şi mai multe tinere care au participat la petreceri organizate în vila lui Berlusconi de la Arcore. Acestea au afirmat, în cadrul procesului fostului şef de guvern, că au participat la petrecerile sale, în timp ce Ruby a repetat că nu a întreţinut niciodată relaţii sexuale cu el.

Însă potrivit judecătorilor, „este dovedit“ că Berlusconi a întreţinut raporturi sexuale cu Ruby 'în schimbul banilor sau unor obiecte de valoare', iar tânăra marocană era implicată într-o reţea de prostituţie la Arcore.

La data de 1 august, Curtea de Casaţie de la Roma l-a condamnat pe Silvio Berlusconi, în mod definitiv, la patru ani de închisoare, dintre care trei amnistiaţi, pentru fraudă fiscală, în dosarul Mediaset. Totuşi, potrivit legislaţiei italiene, Berlusconi nu va trebui să meargă la închisoare, din cauza vârstei sale înaintate (77 de ani), ci îşi va ispăşi pedeapsa în arest la domiciliu sau efectuând muncă în folosul comunităţii. Justiţia se va pronunţa pe acest subiect la 10 aprilie, aminteşte agenţia franceză de presă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Taunul 77
23.01.2014, 17:49:01

Pe 10 aprilie 2014 se decide daca mascaltzone asta intra la bulau desi a fost condamnat pe 1 august 2013? Atat dureaza la macaronari sa te salte astia? Parca e mai bine la noi: in ziua in care Justitia te-a condamnat, in 24 de ore trebuie sa te prezinti la locul de "cantonament"!

+1 (1 vot)
snake
24.01.2014, 16:32:19

asa se intampla daca esti politician. ;) so, hotii legali=politicieni.

Modifică Setările