Europa

articolul anterior articolul urmator

Bilanţul exploziei din parcul industrial chimic de la Leverkusen creşte la doi morţi şi 31 de răniţi: Cinci persoane sunt date dipărute

1
28 Jul 2021 11:16:26
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Explozia de marţi de la Leverkusen, în vestul Germaniei, la o instalaţie de tratarea deşeurilor, a ucis două persoane, a rănit alte 31 - dintre care trei grav -, iar cinci persoane au fost date dispărute, a anunţat întreprinderea Currenta, o fostă filială Bayer, gestionara instalaţiei, relatează AFP.

O imensă coloană de fum negru a fost vizibilă marţi  de departe în zona sinistrată, unde se află un centru de depozitare de deşeuri şi un incinerator, în apropierea unui parc industrial specializat în chimie, Chempark Leverkusen.

”Suntem profund bulversaţi de acest accident tragic şi de moartea unui colaborator”, anunţa conducerea Currenta.

Operaţiuni de salvare continuă în vederea găsirii celor cinci persoane date dispărute.

Cele 31 de persoane rănite - inclsuiv trei grav - sunt salariaţi ai companiei.

Originea exploziei, urmată de un incendiu, controlat, rămâne necunoscută.

Fumul degejat a determinat autorităţile să îndemne locuitorii ”să se ducă în camere închise, să oprească climatizarea şi, ca măsură de precauţie, să ţină ferestrele şi uşile închise”.

Acest anunţ nu mai era valabil marţi seara, a anunţat municipalitatea.

Pagubele ar fi putut să fie şi mai mari. O explozie ar fi putut avea loc într-un al doilea rezervor, care conţine 100.000 de litri de deşeuri toxice extrem de inflamabile, după incendiu, a anunţat ministrul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia Herbert Reul.

Acest pericol a fost evitat printr-o intervenţie masivă a peste 300 de agenţi şi a pompierilor, a precizat el.

Instalaţia de depozitare şi cea de incinerare se află la marginea parcului industrial Chempark, în care se află întreprinderi din sectorul chimic, unul dintre cele mai mari de acest fel din Europa, la periferia oraşului Leverkusen, în Renania de Nord-Westfalia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

adrian hora
28.07.2021, 13:04:44

cehii au zis. incidenta sabotajelor gru in cehia a crescut. am vazut si la noi la petromidia si azommures. toata europa este sub asediu, putin nu doarme si nu uita.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările