Europa

articolul anterior articolul urmator

Biserica Ortodoxă Bulgară respinge propunerea Moscovei de a organiza discuţii pe tema independenţei Bisericii Ortodoxe Ucrainene

14
5 Oct 2018 14:59:48
Autor: Viorica Marin
Patriarhul Neofit al Bulgariei
Patriarhul Neofit al Bulgariei

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a respins propunerea Bisericii Ortodoxe Ruse de a organiza un consiliu panortodox care să examineze problema acordării Tomosului de autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Bulgare, o decizie în acest sens a fost luată joi, 4 octombrie. Documentul menţionează că Sinodul a studia o scrisoare din partea patriarhului Kirill al Rusiei, în care acesta a chemat toate bisericile ortodoxe să demareze discuţii panortodoxe pe marginea situaţiei generate de posibilitatea emiterii autocefaliei pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană.
 
Doar trei membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare au votat în favoarea convocării unui consiliu panortodox, în timp ce opt membri au votat împotrivă, printre care şi patriarhul Neofit al Bulgariei.
 
Doi membri ai Sinodului au avut o opinie separată cu privire la această chestiune. În cele din urmă, Sinodul a respins propunerea Patriarhiei Moscovei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Radu Mircea
5.10.2018, 15:12:25

# Bai tata , sa nu fii de acord cu Fuhrerul de la Moscova si sa mai speri la mintuire , inseamna ca ori nu mai crezi in domnu' , ori ai vorbit deja cu domnu' si esti asigurat nu pe viata , ci dupa viata .

+1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
5.10.2018, 15:23:07

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
5.10.2018, 15:25:10

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
5.10.2018, 15:29:40

Comentariu considerat abuziv.

arogantu
5.10.2018, 16:16:03

Bah taragotistule se ppate intruni sinodul si fara bulgaria dar trebuie sa il si convoace cineva si mai presus de toate sa iti vina si participantii si cum biserica rusa si kiril sunt atragatori ca boala nu prea se poate intruni sinodul ala ...

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările