Europa

articolul anterior articolul urmator

Boris Johnson: Invadarea Ucrainei ar însemna „o nouă Cecenie” pentru Rusia

7
24 Jan 2022 15:31:48
Autor: News.ro
Boris Johnson FOTO EPA-EFE
Boris Johnson FOTO EPA-EFE

O invazie a Ucrainei ar angaja Rusia într-un conflict „violent şi sângeros” şi ar însemna crearea „unei noi Cecenii”, o republică rusă din Caucaz care a fost teatrul unor intervenţii sângeroase ale armatei ruse, a avertizat luni premierul britanic Boris Johnson, relatează AFP.

 

 
 
”Trebuie să transmitem mesajul că invadarea Ucrainei, din punctul de vedere rus, va fi dureroasă, violentă şi sângeroasă şi eu cred că este foarte important ca Rusia să înţeleagă că asta ar putea fi o nouă Cecenie”, a avertizat  liderul conservator la televiziunile britanice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

costica cova
24.01.2022, 16:15:40

Din păcate rușii nu știu de vorbă bună ci numai de par .De vină este și istoria lor zbuciumată Au fost călăriți sute de ani cînd de vikingi cănd de tătari iar cînd în sfărșit sînt creștinați și ajung și ei un....popor, au făcut ceea ce au învățat de la ceilalți. Creștinarea lor a fost făcută de pomană fiindcă nu au înțeles nimic și în cazul zor insctinctul primar a primat. Din 1945 au exploatat nemilos teritoriile și pe locuitori țărilor care au căzut în sfera lor de influență iar acum cînd puterea și influnța lor se stinge ca o lumănare vor s-o reaprindă așa cum știu ei...prin zăzboi....Să dea Dumnezeu să fie pace

+1 (7 voturi)
Adin care bea gin
24.01.2022, 16:33:44

Ucrainenii sunt cu mult mai bine inarmati decat au fost Cecenii in razboaiele din anii '90....dar nu cred ca au nici pe departe spiritul razboinic al Cecenilor, Cecenii find totusi motivati si de latura religioasa a conflictului, adica Jihad,,,,

0 (2 voturi)
m wakki
24.01.2022, 16:38:54

o nouă cecenie și un nou afganistan, adunate și rezultatul înmulțit cu zece

+3 (3 voturi)
IonIon Codreanu
24.01.2022, 17:05:00

Neinspirată comparație... Cecenia a fost teatrul luptei împotriva teroriștilor islamici, care erau buni pentru Occident, că loveau în ruși... Marea Britanie, una din artizanele ocupării Irakului pentru motive inventate, păstrează și acum teroriști ceceni, vinovați de atacuri în Rusia... Ucraina este o făcătură perversă a Occidentului! Cât timp nu-și recunoaște mizeria, nu a fi liniște acolo, oricât de puternic este acest Occident pervers de atâtea ori... Pe noi, ne-a privat de teritorii DOAR ca să lovească în Rusia!

0 (4 voturi)
OmTacut2
24.01.2022, 17:34:34

Cum naiba a ajuns clown-ul asta PM al UK? Nea BJ, mai bine vezi-ti de mahmureala ta si lasă treburile serioase pe mâinile altora.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările