Europa

articolul anterior articolul urmator

Boris Johnson: Varianta indiană a coronavirusului poate perturba programul de relaxare a restricţiilor din Marea Britanie

1
15 May 2021 08:41:08
Autor: News.ro
Foto Getty Images
Foto Getty Images

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, vineri, că varianta indiană a coronavirusului are potenţialul să perturbe programul de relaxare a restricţiilor din Marea Britanie, transmite Reuters.

Marea Britanie va accelera administrarea celei de-a doua doză de vaccin pentru Covid-19 persoanelor cu vârste de peste 50 de ani şi celor vulnerabile, din cauza îngrijorărilor late de varianta din India a coronavirusului.

Johnson a spus, într-o conferinţă de presă, că varianta pare să fie mai contagioasă decât altele, dar a avertizat că nu este clar în ce măsură.

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a adăugat, în aceeaşi conferinţă, că există ”siguranţa” că ”este mai transmisibilă” decât tulpinile care circulă deja în ţară.

Johnson a spus în schimb că nu există în prezent nicio dovadă că varianta indiană ar fi rezistentă la vaccinurile care sunt distribuite în ţară.

”Dar trebuie să vă spun, această vaiantă nouă poate perturba serios progresul nostru. Dar trebuie să subliniez că vom face tot ceea ce va fi necesar pentru a menţine populaţia în siguranţă”, a spus premierul.

Date referitoare la noua variantă, publicate joi deserviciul de sănătate publică din Anglia au arătat că numărul cazurilor din Marea Britanie a crescut de la 520 săptămâna trecută la 1.313 în această săptămână, majoritatea cazurilor fiind concentrate în Anglia şi în câteva focare din Londra.

Campania de vaccinare din Marea Britanie este una dintre cele mai rapide din lume, aproape 70% din populaţia adultă primind cel puţin o doză. Vaccinurile sunt disponibile pentru oricine are vârsta de peste 38 de ani, dar guvernul a anunţat că ar putea să le pună la dispoziţie şi pentru persoane mai tinere, care locuiesc în gospodării care includ mai multe generaţii.

Următoarea fază a relaxării restricţiilor din Anglia este programată pentru luni, când vor fi reluate activităţile de relaxare, socializare, ospitalitate şi divertisment în spaţii interioare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

miron miron
15.05.2021, 09:36:28

Boris Johnson este ingrijorat. E normal, fiindca barurile, cafenelele si multe restaurante sunt patronate de indieni, cel putin in Londra. Asta face ca fluidizarea dintre cetatenii indieni din M. Britanie si India sa fie permanent si boala se transmite in continuare. Tinand cont ca tulpina indiana e cea mai virulenta, nu-i chiar de neglijat ingrijorarea britanicilor.

+1 (1 vot)
Modifică Setările