Europa

articolul anterior articolul urmator

Borrell: regândirea arhitecturii europene de securitate ar putea aduce beneficii tuturor

1
18 Jan 2022 03:04:42
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: EPA-EFE / Josep Borrell se gândeşte la o nouă arhitectură de securitate în Europa
Foto: EPA-EFE / Josep Borrell se gândeşte la o nouă arhitectură de securitate în Europa

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate a remarcat că de la reuniunea paneuropeană de la Helsinki, organizată în 1975, au avut loc multe schimbări.

O schimbare în arhitectura europeană de securitate ar putea fi benefică pentru toate părţile. Această opinie a fost exprimată luni de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, vorbind la Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

„Revizuirea arhitecturii europene de securitate ar putea fi benefică pentru toată lumea”, a spus el. Borrell a remarcat că „de la întâlnirea paneuropeană de la Helsinki, organizată în 1975, au avut loc multe schimbări”. "Uniunea Sovietică nu mai există. Prin urmare, dacă discutarea acestor probleme este scopul Rusiei, trebuie să schimbăm agenda şi să creştem numărul participanţilor la discuţii", a spus el.

Borrell a spus că următoarea întâlnire a UE la nivelul miniştrilor de externe este programată pentru 24 ianuarie. „În acest sens, trebuie să pregătim propuneri privind arhitectura de securitate în cazul în care apare o astfel de nevoie”, a adăugat el.

Europa, potrivit unui purtător de cuvânt al comunităţii, „nu s-a prefăcut că este la masa negocierilor la întâlnirile dintre SUA şi Rusia, dar dacă aceste discuţii continuă, atunci ar trebui să fie un participant la ele”. "Securitatea europeană nu ar trebui să fie discutată fără participarea noastră", a subliniat Borrell. "Nici o decizie nu poate fi luată fără participarea europenilor".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Вракнарода
18.01.2022, 10:59:46

Vasali nu participa la negocieri ..iar daca totuși participa înseamnă ca nu sunt negocieri !

Modifică Setările