Europa

articolul anterior articolul urmator

Brexit. Liderul laburiştilor britanici denunţă un acord al „trădării“ şi îndeamnă la respingerea textului în Parlament

2
17 Oct 2019 14:24:28
Autor: Viorica Marin
Liderul laburiştilor britanici, Jeremy Corbyn
Liderul laburiştilor britanici, Jeremy Corbyn

Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn i-a îndemnat joi pe deputaţii britanici să „respingă“ acordul Brexitului între Londra şi Uniunea Europeană, făcând improbabilă ratificarea în Parlament a textului, căruia i se opune de asemenea partidul nord-irlandez DUP, aflat la putere alături de Partidul Conservator.

Corbyn a condamnat acordul Brexitului încheiat de Guvernul lui Johnson şi UE drept ”şi mai rău” decât cel încheiat de Theresa May, predecsoarea sa, respins în trri rânduri în Parlament, relatează The Associated Press.
 
”Din câte ştim noi, se pare că premierul (Boris Johnson) a negociat un acord şi mai rău decât cel al Thersei May, care a fost respins în mod copleşitor”.
 
”Acordul trădării nu va uni ţara şi trebuie respins. Cea mai bună modalitate de a rezolva Brexitul este să se dea populaţiei ultimul cuvânt într-un vot popular”, a îndemnat Corbyn într-un comunicat.
 
Această respingere se alătură celei a micului partid nord-irlandez DUP, membru al unei coaliţii parlamentare cu Partidul Conservator al premierului Boris Johsnon, care nu mai deţine o majoritate în Parlament.
 
Astfel, Johnson pare să aibă nevoie de susţinerea unor deputaţi labirişti care susţin Brexitul în vederea ratificării acordului.
 
Johnson, care nu are majoritate în Parlamentul format din 650 de parlamentari, are nevoie de 320 de voturi pentru a obţine ratificarea acordului. 
 
Partidul Unionist Democrat (DUP) din Irlanda de Nord a anunţat joi că nu poate susţine acordul pentru Brexit propus de premierul britanic Boris Johnson şi Uniunea Europeană, în forma actuală, transmite Reuters. ”Aşa cum stau lucrurile, nu putem susţine ceea ce se sugerează în privinţa vămii şi a consimţământului, există o lipsă de claritate şi în privinţa TVA”, afirmă într-un comunicat lidera DUP, Arlene Foster, şi adjunctul acesteia, Nigel Dodds. DUP are 10 voturi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

NemStomac
17.10.2019, 15:14:03

Comentariu considerat abuziv.

Sorin Barbu
17.10.2019, 15:32:31

Jos UK jos brexit si clovnul alcoolic de boris .Sa râmânâ cu negri lor ciuhabi ,jamaicani , arabi ,indienii , pakistanezii colorații astia care au fost adusi din fostele colonii de idiotii de englezi cu ,,democrația si libertâțile ,,lor acolo .