Europa

articolul anterior articolul urmator

Bruxelles: Personalul sanitar, omagiat prin îmbrăcarea celebrei statui Manneken Pis într-o ţinută specifică

1
5 Sep 2020 21:05:09
Autor: News.ro
Foto AFP
Foto AFP

Oraşul Bruxelles îşi omagiază personalul sanitar din prima linie a lupte cu coronavirusul prin îmbrăcarea celebrei statui Manneken Pis într-o ţinută specifică angajaţilor din sistemul medical.

Astfel, statuia care reprezintă un băieţel urinând, a fost îmbrăcată în costum medical, cu halat alb, şi a primit saboţi medicali, vizieră şi mască.

Potrivit dhnet.be, este un omagiu adus personalului din spitalele publice din reţeaua Iris.

“Este un mare mulţumesc adresat personalului sanitar, nu doar medicilor şi asistentelor, ci şi îngrijitorilor şi celor care fac curat în spitale. Ei şi-au asumat cu toţii riscuri, au făcut o muncă remarcabilă”, a declarat Marc Guebel, membru al asociaţiei care are în gestiune statuia.

Sute de mii de turişti vizitează în fiecare an celebra statuie Manneken Pis, care este îmbrăcată deseori în semn de omagiu faţă de personalităţi, tradiţii sau evenimente. Ţinutele sunt expuse într-un muzeu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

nae
5.09.2020, 21:57:05

Cam puțin, tovarăși ! Uite, la noi în țară s-a propus ca tot personalul medical să primească pensii speciale , chiar dacă nu lucrează " la Covid " ! Cum adică, să fie egal cu armata pe timp de pace ? Nu se poate, e absurd !

-1 (1 vot)
Modifică Setările