Europa

articolul anterior articolul urmator

Bugetul UE: Summitul s-a încheiat fără acord între cei 27 de şefi de stat

10
21 Feb 2020 21:13:10
Autor: News.ro
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Cei 27 şefi de stat europeni nu au ajuns la un compromis, vineri, cu privire la bugetul plurianual al Uniunii Europene, la capătul a două zile de întâlniri la Bruxelles, potrivit mai multor surse europene, citate de AFP.

„Fără acord, nici dată pentru un nou summit", a indicat una dintre surse, din cauza divergenţelor între ţările net contribuitoare (Danemarca, Suedia, Ţările de Jos, Austria) şi grupul celor 17 ţări care refuză reducerile. 

Cancelarul german Angela Merkel a constatat că "diferenţele" sunt "încă foarte mari pentru a ajunge la un acord" pe bugetul Uniunii. 

"Va trebui să ne regândim la această problemă", a adăugat ea, indicânt că data următoarei reuniuni nu a fost fixată. "Preşedintele Consiliului va decide acest lucru".     

Preşedintele Klaus Iohannis declara vineri, referitor la negocierile privind bugetul UE, că rezultatul este, cel puţin până în momentul acesta, dezamăgitor şi că nu poate spune că s-au făcut progrese, pentru că ”poziţiile nu s-au apropiat”.

Preşedintele României nu a fost optimist în privinţa unui consens între cei 27. ”Lucrurile, dacă avansează în ritmul cum au avansat ieri şi azi-noapte, vor necesita încă multe întâlniri”, a declarat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

LazyBear
21.02.2020, 22:03:50

Vestul se va impune pana la urma. La ei sunt banii. Estul va fi silit sa accepte reducerile. Bravo polonezilor si ungurilor care si-au facut autostrazile deja, cu bani de la UE, noi am ramas din nou prostii satului. Cui sa multumim pentru aceste ”realizari”?? Votati fie si martieni sau reptilieni, dar nu mai votati PSD fratilor... Nici PNL nu merita un tratament mai bland, insa macar astia nu au siluit justitia in halul in care au facut-o ciracii lui Dragnea.

+1 (1 vot)
rica venturiano studinte-n drept si publicist
21.02.2020, 22:24:20

nu inteleg de ce milogii participa la negocieri, nu e treaba lor. ca oricum nu ei platesc masa si dansul. Dar pana la urma , dintre tarile contributoare, cele mici vor fi nevoite sa accepte sa bage mana mai adanc in buzunar.

+2 (2 voturi)
moftronix
21.02.2020, 22:31:28

Care 27 de Sefi de Stat ? Acolo au fost in majoritate Premieri. Premierii nu sunt Sefi de Stat. Nici JOIAN nu este Sef de Stat pentru că o asemenea functie nu există in Constitutie. JOIAN este Președintele României. Doar România NU este in rândul lumii. La UE merg Premierii tărilor membre. Cu excepția Franței care nu e nici cal nici măgar.

0 (4 voturi)
t mihai
21.02.2020, 22:33:57

Mesaj de la Umberto special pentru tine: «Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivității. Erau imediat puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor». Umberto Eco

+1 (3 voturi)
moftronix
21.02.2020, 22:42:34

t mihai. Un mesaj pentru tine de la MINE....ești un imbecil. Postarea mea e corectă. Seful de Stat al Spaniei e Regele Carlos, iar la UE a fost premierul Pedro Sanchez. La fel stă situația in toate cele 27 de delegații cu excepția Frantei. Bre, cei ca tine nu vor invăța regulile Statului de Drept nici in 10 vieți. Pentru că sunteți inapoiați, adepți ai lu TĂTUCU....

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (10)