Europa

articolul anterior articolul urmator

Bulgaria a eliminat orice restricţie pentru români până la sfârşitul sezonului

4
28 Jul 2021 11:11:40
Autor: Maria Ţaga
Turiştilor români li se
cere doar actul de identitate sau paşaportul în Bulgaria, până la finalul
sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică.
Turiştilor români li se cere doar actul de identitate sau paşaportul în Bulgaria, până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică.

Guvernul Bulgariei a anunţat o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul ţării vecine, în contextul pandemiei covid-19, anunţă Travel Planner. Turiştilor români li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică.

„Ţări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulaţie a cetăţenilor şi a persoanelor cu statut de reşedinţă permanentă, pe termen lung, şi a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă ţară: România”, se arată în Ordinul Oficial, unde se menţionează că România este unica ţară pentru care se face o excepţie.

„În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâţi să-şi rezerve o vacanţă spre sfârşit de august sau septembrie, din cauza posibilităţii introducerii unor restricţii. Iată că avem decizia autorităţilor din Bulgaria în privinţa turiştilor români, de eliminare a oricăror restricţii, care vine la timpul potrivit şi astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival. Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat, iar turiştii români trebuie să ştie că foarte greu mai pot găsi locuri. Tocmai de aceea, recomand rezervările după 10-15 august, când vorbim de tarife mai bune, de oferte speciale cu până la 30% reducere şi de o relaxare mai mare a gradului de ocupare”, declară Sebastian Constantinescu, directorul general al firmei, potrivit observatornews.

Acesta recomandă mai ales luna septembrie, pentru că reducerile sunt atractive, vremea este foarte bună, iar anul trecut vânzările au mers foarte bine până spre 20 septembrie. Anul acesta a existat o creştere importantă   a interesului românilor faţă de litoralul bulgăresc, cu minim 100% faţă de sezonul estival 2020. La ora actuală se remarcă un interes crescut faţă de staţiunea Sunny Beach.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Eduard
28.07.2021, 11:30:58

Stiu sa profite de snobismul nostru si de lipsa noastra de patriotism / dragoste de tara. Bravo lor.

+9 (13 voturi)
= aceleaşi mizerii
28.07.2021, 13:28:42

E... Nu confunda patriotismul cu prostia. Adică, după tine, e "lipsa de patriotism / dragoste de tara" să nu te lași țepuit de bișnițarii de pe litoralul românesc... Ai și tu o terasă sau ceva cazare pe litoral, și simți vreo amenințare?...

-8 (8 voturi)
Elrad Altmann
28.07.2021, 17:33:06

bulgaria l-a umilit ritualic pe colonelul vesel. eduard, nu stiu ce patriotism vezi tu stand printre -tigani pe o plaja de manele.

-9 (11 voturi)
Elrad Altmann
28.07.2021, 17:33:37

romania nu mai e o tara de 3 decenii. e o colonie de -tigani.

-12 (14 voturi)
Modifică Setările