Cadavrul unei cercetătoare dispărute de o săptămână, descoperit într-un buncăr nazist, în Creta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook
Foto Facebook

Cadavrul unui om de ştiinţă american, dat dispărut pe 2 iulie, a fost găsit într-un buncăr din cel de- Al Doilea Război Mondial pe insula grecească Creta.

Suzanne Eato ( 59 de ani), care nu s-a mai întors după ce se dusese să alerge a murit sufocată, au confirmat autorităţile citate de BBC, care au precizat că tratează moartea cercetătoarei ca pe o crimă.

Presa locală relatează că ar fi fost şi înjunghiată.

Victima, originară din California, biolog molecular la renumitul Institut Max Planck din Germania, se afla pe insulă pentru o conferinţă. 

Autorităţile din oraşul-port Chania, unde se ţinea conferinţa, au precizat că au descoperit trupul fără viaţă pe terenul pietros din interiorul unui buncăr abandonat, la aproximativ 10 kilometri de locul unde a fost văzută ultima oară.

Ea a fost găsită după o săpămână de căutări intense de doi localnici care vizitau buncărul – un ansamblu artificial de peşteri folosite de naziştii care ocupaseră Creta în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

   

Pe pagina de Facebook dedicată căutărilor se scria că din cauza terenului accidentat şi a temperaturilor extreme „credem că cel mai probabil nu s-a simţit bine şi a căutat să se adăpostească undeva la umbră sau a căzut”.

Universitatea sugerase că Eaton plecase să alerge, ea având o rutină zilnică de 30 de minute de jogging, fapt contrazis de echipa de căutare ţinând cont de vremea caniculară.

Suzanne Eaton era soţia omului de ştiinţă britanic Tony Hyman cu care avea doi băieţi. Era o cercetătoare recunoscută,o atletă şi avea centură neagră la stilul de karate Tae Kwon Do.

 

Poliţia investighează acum dacă Eaton a fost ucisă în buncăr sau dacă cadavrul ei a fost mutat acolo după crimă.

Greek Reporter a relatat că trupul fără viaţă al cercetătoarei, găsit într-o peşteră-labirint la aproximativ 6o de metri de intrare, era acoperit cu pânză de sac.

Faptul că accesul la peşteră se face dificil, intrarea fiind acoperită de ramuri groase de copac poate indica că persoana care a târât cadavrul până în peşteră cunoştea foarte bine zona.

Potrivit autorităţilor locale, zona din preajma buncărului este un punct de atracţie turistică, fiind foarte vizitat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite