Europa

articolul anterior articolul urmator

Cancelarul Olaf Scholz spune că războiul ar putea dura mult timp: Planul lui Putin a fost pregătit de mult timp

5
4 Jul 2022 07:41:00
Autor: Alin Ion
Olaf Scholz susţine că planul lui Putin de a ataca Ucraina a fost pregătit cu mult timp înainte
Olaf Scholz susţine că planul lui Putin de a ataca Ucraina a fost pregătit cu mult timp înainte

Cancelarul german Olaf Scholz susţine, într-un interviu, că preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina cu mult timp înainte, motiv pentru care are resurse de a continua războiul pe termen lung.

Conform Digi 24, liderul german a declarat într-un interviu pentru postul american CBS că războiul a fost pregătit cu mult timp înainte: „Cred că decizia de a declanşa acest război a fost luată cu un an înainte ca el să fi început şi poate chiar mai devreme, pentru că (Vladimir Putin) s-a pregătit pentru aceasta. Astfel, Putin va putea continua cu războiul cu adevărat mult timp”.
 
Olaf Scholz a mai recunoscut că a fost o greşeală a ţărilor europene să devină atât de dependente de resursele energetice ruseşti: „Ar fi trebuit să investim peste tot în Europa în infrastructură, ceea ce ne-ar fi oferit posibilitatea de a schimba furnizarea, de la o zi la alta. Aceasta este lecţia care a fost învăţată în Europa şi în multe alte locuri, că trebuie să fii pregătit: să fii pregătit pentru situaţii precum aceasta”.
 
Olaf Scholz a spus că suma alocată de Germania pentru importurile de resurse energetice din Rusia s-a redus. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 
 
Parlamentara republicană Liz Cheney nu elimină posibilitatea de a candida împotriva lui Trump în alegerile din 2024
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Utilizator Adevărul
4.07.2022, 09:36:51

Comentariu considerat abuziv.

Ioan Rotaru
4.07.2022, 09:46:17

"Olaf Scholz a spus că suma alocată de Germania pentru importurile de resurse energetice din Rusia s-a redus." Foarte probabil ca da , dar cu cat a crescut suma pentru importurile de resurse din alte surse ? Nu mai dai 3 lei pe mere - dai 15 lei pe pere ! Bine ! Mentalitatea de hegemon - o forma de nazism , persista , este inca determinanta , in aceasta "lume civilizata . Pana cand ? Pana .... cat de curand . Vineeee ! Dar , " există certitudinea că lumea se schimbă teribil, iar Occidentul constată cu stupoare că lumea lor, dominantă până nu de curând, a devenit teribil de mică în raport cu lumea reală."(D D)

-1 (3 voturi)
Ioan Rotaru
4.07.2022, 10:16:50

Mai nou , "lumea civilizata" , cumpara hidrocarburi din India , care la randul ei le cumpara din Rusia . Deci India trebuie ridicata , lumea euroatlantica coborata , ca sa echilibram nivelulde trai pe planeta . Frumos . Adevarata resetare . Daca punem in ecuatie si covidul si tampenia cu green deal si altele , ajungem la concluzia ca cei e la Davos vor binele lumii . Inclusiv al lumii civilizate , dar pentru asta , lumea civilizata , trebuie sa treaca prin ceva foarte greu . Succesuri !

-1 (3 voturi)
Panait Marcelică
4.07.2022, 12:21:38

Nivelul de trai nu depinde de cât de ieftine ai matale hridrocarburile, că Rusia ar fi fost în top astefl.

+1 (1 vot)
OmTacut3
4.07.2022, 12:23:19

In 1973 a avut primul șoc petrolier ca urmare a faptului ca statele membre ale OPEC au instaurat un embargo al produselor petroliere, Occidentul fiind dependent de resurse energetice ieftine. Ușor, ușor, după acest prim șoc petrolier, Occidentul s-a reorientat către ex URSS și mai târziu Rusia pentru obținerea de resurse energetice ieftine. Acum, același Occident se “reorientează” către statele arabe producatoare de petrol și gaze naturale, India, care reexporta petrolul rusesc.

Modifică Setările