Când Dăncilă confunda democraţia cu birocraţia...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul român face gafă după gafă. Zilele trecute, anunţa „reducerea democraţiei”. Voia să vorbească despre „birocraţie”, dar nu i-a ieşit din prima. Dar ce făceau alţi europeni în vreme ce Dăncilă îşi căuta cuvintele?

Irlandezii abrogau prin referendum un amendament constituţional care interzicea avortul, cu excepţia cazurilor în care viaţa mamei e în pericol.

Un profesor italian de drept, necunoscut de publicul larg, Giuseppe Conte, abandona efortul de a forma un guvern alcătuit din Liga Nord şi Mişcarea 5 stele.

Spaniolii salvau din apele Mediteranei peste 400 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa.

Premierul maghiar Orban Viktor critica democraţia liberală pentru că a năruit familia tradiţională.

Şeful Marinei Regale a Norvegiei declara că Rusia şi-a intensificat manevrele în apropierea coastelor sale.

5.000 de susţinători ai Alternativei pentru Germania şi 10.000 de adversari ai acestei formaţiuni demonstrau la Berlin.

Opoziţia albaneză cerea în stradă demisia ministrului de interne, acuzându-l că-şi protejează fratele, condamnat în contumacie, în 2012, pentru trafic de stupefiante.

Presa de la Varşovia dezvăluia că ministrul apărării e gata să aloce 2 miliarde de euro pentru instalarea unei baze militare americane permanente în Polonia.

Michel Barnier, negociatorul european pentru Brexit, avertiza că nu e exclus ca ieşirea britanicilor din UE să fie una haotică.

Şefa MAE de la Sofia declara că ambasadele Bulgariei ar putea găzdui diplomaţii macedoneni, în capitalele în care vecinii bulgarilor de la sud-vest nu dispun de clădiri. 

Emmanuel Macron îi promitea lui Vladimir Putin că va veni să asiste la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, dacă echipa Franţei ajunge în sferturile de finală.

Slovenii aflau că Ljubljana e pe locul al treilea, după Luxemburg şi Viena, într-un clasament european al capitalelor curate.

Poliţia de la Tallinn anunţa că, între 2012 şi 2016, peste 11 miliarde de euro au fost furate din băncile din Estonia, prin operaţiuni puse la cale de ruşi, moldoveni şi azeri.

Mai mulţi imigranţi sirieni şi palestinieni erau trimişi în judecată la Goteborg, fiind acuzaţi că au incendiat o sinagogă, după ce Trump a anunţat mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Verzii din Belgia promiteau că vor avea pe lista lor pentru alegerile din Bruges un candidat de 18 ani, afectat de sindromul Down.

Social-democraţii din Cehia începeau să voteze, în cadrul unei consultări interne care va dura până pe 14 iunie, dacă să încheie sau nu o alianţă cu partidul miliardarului Andrej Babis.

Un danez reuşea să mobilizeze un mare număr de concetăţeni, pe Facebook, convingându-i să arboreze steagul ţării în ziua în care prinţul moştenitor împlinea 50 de ani.

Autorităţile de la Sarajevo anunţau că, de la începutul anului, peste 4.300 de imigranţi au fost opriţi să intre ilegal în Bosnia şi Herţegovina, devenită parte din „noua rută balcanică”.

Mustafa Djemilev, liderul tătarilor din Crimeea, declara că Moscova a transferat între 850 de mii şi un milion de ruşi în peninsula ocupată în 2014.

Partidul Democratic al Socialiştilor din Muntenegru câştiga alegerile în 10 din cele 12 municipii, inclusiv în capitală, pe care o pierduseră în 2008.

Doi poliţişti belgieni din Liège erau ucişi de un ins de 36 de ani, recent eliberat din închisoare şi care a care a strigat, înainte de a trage, „Allah e mare”. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite