Europa

articolul anterior articolul urmator

Când ar putea da UE undă verde comercializării vaccinurilor Pfizer şi Moderna

5
20 Nov 2020 07:40:07
Autor: Călin Gavrilaş
Ursula von der Leyen FOTO europarl.europa.eu
Ursula von der Leyen FOTO europarl.europa.eu

Momentul în care Uniunea Europeană va da undă verde comercializării vaccinurilor depinde de rezultatele evaluării Agenţiei Europene a Medicamentelor.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că totul depinde de rezultatele evaluării pe care Agenţia Europeană a Medicamentelor o va face celor două seruri anti-COVID. În a doua jumătate a lunii decembrie, UE ar putea da undă verde acestor vaccinuri, arată jurnaliştii Digi 24.

Şefa Comisiei Europene aminteşte că Uniunea a bătut palma cu 5 producători de vaccinuri anti-COVID. Avantajul este că serurile folosesc 4 tehnologii diferite care ar putea fi eficiente pentru diverse segmente ale populaţiei.

„EMA (Agenţia Europeană a Medicamentelor - n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor şi dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizaţia de punere pe piaţă pentru vaccinurile Biontech şi Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen.

„Am adoptat 5 contracte cu BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson şi Sanofi. Continuăm negocierile cu Moderna şi suntem în tratative cu Novavax. A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri şi să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producţie diferite. Poate că anumite vaccinuri funcţionează mai bine în unele părţi din populaţie decât altele”, a adăugat ea.

Citeşte şi:

Summit UE. Pe ce mizează Polonia în operaţiunea de şantajare a UE

BioNTech: Mâine va fi depusă cererea de autorizare a vaccinului anti-COVID. Este posibilă lansarea lui în decembrie

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

TITI DURU
20.11.2020, 08:30:50

Anuntati unda verde dupa ce toti politiceni au fost vaccinati,daca supravetuiti luam si noi,daca nu ne scapam de voi.

+2 (2 voturi)
Dobrican Felician
20.11.2020, 10:32:48

Ursula uita ca vaccinurile mai trebuie sa treaca si de aprobarea OMS-ului. Pina acuma doar vaccinul rusesc Sputnik-V este in procedura de omologare la OMS.

+2 (2 voturi)
Goguţă
20.11.2020, 10:56:11

Da, dar de rusi sau chinezi nu avem voie sa cumparam, sunt prea ieftine

-2 (6 voturi)
Dobrican Felician
20.11.2020, 10:48:14

Vaccinul Moderna este doar o utopie.Aceasta companie,fondata in 2010 nu are pina azi nici un singur produs lansat,medicament sau vaccin. Avea pierderi in anul 2016 de 1,5 Miliarde de dolari,iar pe anul 2019,pierderile anuale au fost de 519 milioane.Pina in Noiembrie 2020,nici macar un singur medicament sau vaccin bazate pe ARN sintetic,nu a fost autorizat pentru folosirea pe oameni. "Moderna has conducted mostly unsuccessful trials in traditional high-margin chronic therapeutic areas with AstraZeneca and in orphan diseases with Alexion Pharmaceuticals"

+1 (1 vot)
Goguţă
20.11.2020, 10:57:22

Poate că anumite vaccinuri funcţionează mai bine în unele părţi din populaţie decât altele” Si cum se stabileste care partea a populatiei trebuie sa ia un anumit vaccin ?

-3 (5 voturi)
Modifică Setările