Europa

articolul anterior articolul urmator

Candidatura Ursulei von der Leyen la şefia Comisiei Europene va fi suspusă, astăzi, votului eurodeputaţilor

7
16 Jul 2019 09:39:09
Autor: Viorica Marin
Ursula von der leyen, candidată la şefia Comisie Europeană
Ursula von der leyen, candidată la şefia Comisie Europeană

Fostul ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, care speră să devină prima femeie la preşedinţia Comisiei Europene, va fi supusă, astăzi, votului eurodeputaţilor la Strasbourg, relatează AFP, care subliniază că aleşii anti-UE ar putea juca un rol decisiv.

Pentru a-i succeda luxemburghezului Jean-Claude Juncker, germanca, apropiată a cancelarului Angela Merkel, trebuie să obţină o majoritate absolută în Parlamentul European, adică cel puţin 374 de voturi.
 
În cazul unui eşec în Parlament, liderii din UE vor trebui să prezinte un nou candidat. Un scenariu de criză pe care nimeni nu îl vrea într-o Uniune Europeană deja afectată de problema Brexit-ului, subliniază France Presse.
 
Candidata la preşedinţia Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen îşi detaliază, într-o scrisoare adresată parlamentarilor europeni, propunerile cu privire la viitorii ani, relatează Reuters.
 
Ministrul german al Apărării promite reforme cu privire la modul în care Uniunea Europeană (UE) se va asigura că statu de drept este asigurat în statele membre.
 
Ea se ngajează, de asemenea, la o reaşezare a politicii europene a migraţiei, pentru ca statele membre să împartă migranţii.
 
În domeniul mediului, Ursula von der Leyen anunţă că susţine o reducere a emisiilor nocive mediului cu până la 55% până în 2030.
 
Ea intenţionează, de asemenea, să introducă o ”taxă de frontieră pe carbon” şi să prelungească actualul sistem cu privire la emisii poluante la nivelul blocului european.
 
În plan economic, candidata se declară în favoarea introducerii unui salariu minim garantat pentru toţi muncitorii din UE şi apără un sistem de asigurări de şomaj pentru cei care-şi pierd locul demuncă.
 
Ea promite, de asemenea, ”să deschidă calea unui parteneriat ambiţios şi strategic” cu Regatul Unit, în cadrul unor negocieri ale Brexitului şi se declară deschisă unei eventuale prelungiri a negocierilor după octombrie.
 
Aceste propuneri vizează să-i convingă pe anumiţi parlamentari să-i susţină candidatura.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Badea Scârţan !
16.07.2019, 11:40:31

Of,of,of...ia sa vedem ce-o iesi de aici !

Adevarul Adevarul
16.07.2019, 11:44:46

Cat de frumos poate fi in kolhoz.... Zici ca se negociaza un om de dreapta care isi zice crestin-democrat??? si te trezesti cu cele mai mizerabile masuri de stanga ale socialistilor moderni , ale verzilor comunisti samd. ....ca sa le castige voturile azi....sa speram ca sunt numai vorbe...nu poti impaca dreapta si stanga...sunt mult prea divergente crezurile...cei de stanga inclusiv cei lui macron nu vor accepta politica de asa zis "centru-dreapta"...si cum ramane cu o europa "egala" cu "justitia sociala" cu o Europa mai sociala(socialista)?

+1 (1 vot)
Adevarul Adevarul
16.07.2019, 11:48:36

Un alt non-sens - tanti Lagarde care vrea un globalism care nu lasa pe nimeni in urma :)) ---ce animal este ala?

+1 (1 vot)
Walk Marin
16.07.2019, 14:33:37

lol sa isi imparta ea toate jegurile rapefugiate! gunoaiele musulmane venite pe continent.

+1 (1 vot)
bec
16.07.2019, 15:18:03

si tot asa pina la destramrea ue. ..Refugiatii,, redistribuiti, reducerea poluarii adica scumpiri masive la multe lucruri, etc, atita stie duamna asta iesita din buzunarul babei redegiste tremuratoare merkel.

Vezi toate comentariile (7)